L’Ajuntament col·labora amb l’obertura d’un centre maternal a Tifariti

L’equipament es troba al camp de refugiats sahrauís d’Smara, Algèria

Usuàries i personal sanitari, a la porta del nou centre materno-infantil de Tifariti
Premsa Ajuntament
Primer nadó nascut al centre recentment obert
Hospital de Tifariti, als campanys de refugiats de Tinduf (Algèria)

L’Ajuntament ha aportat 9.723 euros, a través del Fons Català de Cooperació, per comprar material hospitalari  destinat a  un centre de salut materno-infantil ubicat a Tifariti, un districte del camp de refugiats sahrauís d'Smara, ubicat a la província de Tinduf (Algèria). L'equipament sanitari substitueix el que havia anteriorment, que es va haver d’enderrocar perquè es trobava en molt mal estat de conservació. Ara s’ha proposat una construcció més duradora, amb garanties d’estabilitat, gràcies a una iniciativa impulsada per l’entitat Santa Perpètua Solidària.

El centre, que va obrir portes a principi de mes, dona atenció integral a les dones embarassades i a infants fins als cinc anys, a més de tallers d’ajut i d’orientació sobre salut sexual i planificació familiar que ofereixen dones voluntàries que col·laboren amb la llevadora. L’import total del projecte ha estat de 43.342 euros, dels quals l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda n’aporta 34.502 i la resta, ha anat a càrrec del consistori montcadenc.

 

Satisfacció municipal

"Ens sentim orgullosos de donar suport a aquest projecte  codesenvolupat  dins del Pla Estratègic de Salut, per  augmentar la cobertura i millorar la qualitat dels serveis bàsics als camps de refugiats sahrauí, amb un enfocament de drets humans i d'enfortiment de les institucions, en un territori inhòspit ocupat pel Marroc on els sahrauís pateixen la discriminació en el accés a la salut, l'educació i el treball", ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP). L’Ajuntament té previst aprovar pròximament al Ple el Pla Director de Cooperació i un dels seus eixos de treball és donar suport a iniciatives municipalistes, ja siguin impulsades per les localitats o bé pel Fons Català.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari