Fes sentir la teva veu

Podeu enviar-nos els vostres escrits a través del correu [email protected]

 

Família afectada pels aiguats
En la tarde de ayer tuvimos la desgracia de quedarnos atrapados con el coche por el paso debajo de las vías de la calle Lloret. Quiero de mi parte, mi esposa y mi hija agradecer a todos los vecinos que de una manera nos ayudaron en esta situación, tanto para ayudarnos a salir del agua o aportando mantas y abrigo para que no suframos hipotermia. Especialmente quiero agradecer a Gerard y su pareja que nos acompañaron caminando hasta nuestra casa y nos prestaron más apoyo y ayuda de la que podíamos necesitar. Por último, me gustaría que nuestro pueblo esté más preparado para estas situaciones. La calle en ningún momento se cerró al tráfico. Creo que no puede ser que una familia tenga que salir nadando por sus propios medios con 2 agentes (no se si eran mossos d'escuadra) mirando sin actuar y los bomberos sin poder acceder con sus medios de rescate a la zona afectada. 3 personas hoy pueden contar la historia porque una niña de 11 años tuvo la valentía de salir nadando y porque vecinos nos ayudaron en los metros finales cuando no tenía más fuerzas para terminar de sacar a mi esposa del agua. 
Emiliano Esperanza
Pla d'en Coll
 
Denúncia
Fa 26 anys quatre policies nacio­nals em van apallissar en mig del carrer Major, “por rojo separatista” i van denunciar que jo els havia pegat a ells. Tot plegat va quedar en no res, excepte la pallissa que em vaig emportar. Fa dos anys, quatre agents de la Policia Local em van detenir per pintar per la República. Segons la seva versió, em vaig resistir “apallisant- los” de manera que van haver d’agafar la baixa laboral. La realitat és que la nit de l’11 de desembre del 2018, jo estava tranquil·lament assegut en un banc del carrer, prenent una cervesa amb un conegut, quan va arribar una patrulla amb quatre agents que, després de regirar la meva motxilla, em van agredir i insultar amb expressions­ com “putos CDR” i em van detenir. Jo en cap moment m’hi vaig tornar perquè la consigna dels CDR precisament és la no violència. La persona que estava amb mi pot acreditar que em vaig limitar a fer resistència passiva, malgrat els cops que vaig rebre i pels quals vaig ser atès al CAP. 
Gairebé dos anys després, rebo una citació del jutjat d’instrucció número 5 de Cerdanyola per anar a un acte de concilia­ció en què haig d’admetre la meva culpabilitat per haver comés suposadament un delicte d’atemptat, amenaça i resistència o desobediència a l’autoritat. Òbviament, m’he negat a fer-ho i ara m’enfronto a un judici amb una pena de presó de dos anys i 2.000 euros de multa.
Roger Ricart i Miró
Terra Nostra
 
 
Espai d’art
Soc conscient de les dificultats econòmiques i les necessitats prioritàries que hi ha  a Montcada i Reixac. Però considero que, a curt termini, s’ha de trobar la fórmula per fer possible un espai on poder exposar permanentment obres dels diversos artistes locals en  totes les vessants de les arts plàstiques. Un espai que doni cabuda a nous creadors i artistes que han deixat un llegat artístic. Recentment l’Ajuntament ha comprat un fons de 200 obres del pintor Joan Capella, que passen a formar part de la col·lecció de 1.400 que ja disposava el consistori. Segons he llegit a La Veu, està previst que una part s’exposi al 2023 al nostre municipi i, coincidint amb l’any del centenari del naixement de l’artista, fer una exposició especial el 2027. Aquest seria un bon any per inaugurar el centre, museu, espai creatiu o com li vulguem dir. Una zona hauria d’estar dedicada permanentment  a l’obra i la figura de Joan Capella. Proposo un equipament que es podria adaptar a aquesta finalitat ja que actualment ja disposa d’un espai de creació prou important. Em refereixo al Centre Cívic de les antigues escoles a Mas Rampinyo, que disposa d’espai interior i exterior.
Fidel Casajuana
Mas Rampinyo
 
 
Imatge deplorable
Des de l’Associació Cultural Montcada (ACM) volem traslladar al consistori la nostra sorpresa i indignació pel lamentable aspecte que presenta el primer tram del Camí de la Font del Tort. Suposem que les empreses elèctriques que han de situar les seves xarxes pel parc han de complir una sèrie de normes i han d’estar obligades a desmantellar-les quan queden en desús o obsoletes. El cas és que hi ha una sèrie de postes i torres metàl·liques amb els cables ja tallats penjant. Creiem que permetre la degradació del paisatge natural no repon al respecte a la natura que s’intenta inculcar a la ciutadania.
Com a entitat que té com a objectiu sensibilitzar sobre els valors del nostre patrimoni històric i cultural, en aques cas paisatgístic, demanem a l’Ajuntament que endegui les accions adients per tal de resoldre aquesta anòmala situació que infravalora la bona gestió que es fa en altres àmbits per la conservació i endreçament del parc.
Jaume Ribera
Associació Cultural Montcada
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari