La solidaritat de Can Sant Joan marca l’acte central al Kursaal

Les bandes locals ‘La Cooking Room’ i ‘Desenfreno’ han actuat en la jornada

L'Alcaldessa, Laura Campos , ha estat una de les mans innocents en el sorteig dels comerciants
Eric Moner
Actuació de Desenfreno i Cherful de la Cooking Room
Actuació de Desenfreno i Cherful de la Cooking Room

L’Associació de Comerciants de Can Sant Joan ha celebrat aquest dimecres el sorteig de sis paneres de Nadal – valorades en 275 euros cadascuna – en l’Espai Cultural Kursaal. Els veïns que compressin a botigues del barri podien participar-hi amb els seus tiquets. Els bitllets guanyadors provenien dels comerços Casa Sebi, la Botigueta de Can Sant Joan i la fruiteria El Pozo. Seguit del sorteig, van actuar els grups locals ‘La Cooking Room’ i ‘Desenfreno’, en un concert organitzat per l’AVV de Can Sant Joan i el projecte ‘Cultura i Barri’.

La solidaritat ciutadana ha marcat la jornada. Les fortes pluges del passat divendres  que van ocasionar danys al municipi han estat molt presents. L’Associació de Comerciants ha destinat dues de les sis paneres sortejades a les cinc famílies damnificades per l’aiguat. El projecte ‘Cultura i Barri’ ha donat 200 euros per ajudar els afectats. Els veïns també han col·laborat amb una aportació econòmica a la bústia solidària situada a la fruiteria del carrer Reixagó 72.. L’alcadessa, Laura Campos, ha estat  la mà innocent de la primera butlleta premiada del sorteig de les paneres.

Raquel Cros, dinamitzadora de l’Associació de Comerciants de Can Sant Joan, informa que hi ha hagut una gran participació en el sorteig. També, valora positivament l’ afluència de públic a l’acte. “Tot i la situació anormal que vivim, ha vingut força gent”, declara.

Des de les entitats veïnals continuen apostant per la cultura de barri. Les actuacions de les bandes locals ‘La Cooking Room’ i ‘Desenfreno’ han aportat un toc revitalitzador en un context difícil per a la música. “La cultura és salut i ens permet construir un barri millor” comenta Antonio Alcántara, membre de l’AVV de Cant Sant Joan i el projecte ‘Cultura i Barri. “És necessari que els grups de Montcada puguin disposar d’espais des d’on actuar”, afirma.

Aitor Rodríguez, conegut artísticament com a Cherful, ha sigut l’encarregat d’obrir l’episodi musical al Kursaal. El raper de 25 anys és la veu del grup ‘La Cooking Room’. El jove va començar amb el rap com a hobby, quan era un adolescent de només tretze anys. Després d’un context inestable per la música durant la pandèmia, Rodríguez agraeix tornar a l’escenari. “Només cantar de nou amb el micròfon és genial, després de tot aquest temps sense poder fer-ho”, expressa.

 El grup rock ‘Desenfreno’, que tocarà a la sala Apolo de Barcelona al gener, també ha participat en l’acte. “Des de fa un temps, a Montcada hi ha un moviment per tornar a fer concerts al municipi que impulsa Amus Aquata sota el títol ‘Montcada té Talent’” declara Javier Román, guitarrista de la banda. El grup està molt implicat en la lluita veïnal. El passat juny, coincidint amb la festa del barri, va estrenar el videoclip de ‘Revolución’, una cançó dedicada a la comunitat de veïns de Can Sant Joan que ha reclamat i aconseguit millores al barri

Seccions:

Deixa un comentari