Les Escoles Bressol Municipals es reivindiquen com a espais segurs davant la Covid-19

Els cinc centres han començat el segon trimestre amb 214 alumnes. L’EBM Mitja Costa ha obert l’aula de nadons amb l’arribada de nous inscrits

Les Escoles Bressol Municipals (EBM) han reprès les classes després de les vacances de Nadal amb 214 alumnes matriculats als cinc centres de la xarxa pública –P0 (15), P1 (89) i P2 (110). La novetat d’aquest inici de trimestre és que l’EBM Mitja Costa ha pogut obrir l’aula de nadons, gràcies a l’arribada de noves inscripcions. Tots els centres tenen grups a totes les edats, excepte l’EBM Can Sant Joan, que no disposa de classe de P0 per falta de matrícula.

El curs s’està desenvolupant amb normalitat seguint les estrictes mesures d’higiene i seguretat per minimitzar el risc de propagació de la Covid-19. Un dels canvis més destacats d’enguany és la creació dels grups bombolla, amb l’objectiu de poder delimitar amb més facilitat les cadenes de contagi. La canalla fa les activitats a la seva aula, incloses les de dinar i fer la migdiada, i quan al surt al pati tampoc comparteix espais amb els infants d’altres classes. Les joguines es netegen cada dia, els cotxes no es poden deixar als centres i és obligatori l’ús de la mascareta per al personal docent. Els pares tampoc poden accedir a les instal·lacions.

Les escoles són segures i estan funcionant amb normalitat”, ha comentat Ana Fernández, directora de l’EBM Camí del Bosc, a Can Cuiàs. Per la seva banda, Virginia López, directora de l’EBM Font Freda, ha destacat que la incidència del virus al centre durant el primer trimestre ha estat molt baixa: “Vam tenir un cas positiu a una classe i no es va encomanar cap infant més de la resta del grup. Això vol dir que ho estem fent bé i que les mesures funcionen”.

Les famílies han mostrat la seva confiança en els centres. “Estem molt contents perquè els protocols són molt estrictes. Em dona seguretat portar la meva filla a l’escola”, ha manifestat Lluïsa Garriga, mare d’una alumna de l’EBM Font Freda. “Crec que les escoles són els llocs més segurs on podem portar els nostres fills i filles”, opina Patricia Gil, mare d’un infant a l’EBM Camí del Bosc.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari