Arriba a l’INS La Ferreria la primera remesa d’ordinadors portàtils

L’INS M.Miró i l’INS La Ribera manifesten el seu malestar perquè encara no tenen data d’arribada dels dispositius de la Generalitat

Alumnes de l'INS La Ferreria es familiaritzen els nous ordinadors portàtils, que s'han començat a entregar avui

L'INS La Ferreria ha rebut aquesta setmana una remesa de 780 ordinadors portàtils per als alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de Grau Mitjà. Avui s'ha començat a fer l'entrega dels dispositius a l'alumnat del centre, que el tindrà en prèstec fins que la direcció li sol·liciti que sigui retornat. Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023, que promou la Generalitat per contribuir al desenvolupament de les competències digitals de la ciutadania. A causa de la pandèmia, el departament d'Educació es va comprometre a accelerar l'aplicació del pla, però cinc mesos després de l'inici del curs, l'INS La Ferreria és l'únic centre de secundària on han arribat els primers ordinadors.

L'INS M.Miró i l'INS La Ribera han manifestat el seu malestar a laveu.cat perquè encara no tenen data d'entrega d'uns equips que haurien d'haver arribat a principi de curs i, més tenint en compte, el context de la pandèmia. La directora de l'institut de La Ribera, Àngels Longan, ha criticat que "Educació tampoc ha complert el seu compromís de prioritzar els centres d'alta complexitat, en els quals hi ha un nombre elevat d'alumnes que no tenen els mitjans necessaris per seguir les classes des de casa".

En el cas de la Primària, Educació ha distribuït els ordinadors entre el personal docent i resta pendent el repartiment dels equips entre l'alumnat del cicle superior. Fonts consultades per aquest mitjà han comentat que a 5è i 6è hi ha previst lliurar els aparells només entre les famílies que no en tinguin. Pel que fa a la connectivitat a la xarxa wifi, la Generalitat ja va repartir al desembre passat els dispositius entre els estudiants del cicle superior sense connexió a Internet a casa. A Montcada i Reixac, l'Ajuntament va completar la iniciativa amb la distribució de connexions a la resta de cursos fins a P3 perquè tots els infants puguin seguir a les seves llars el curs actual, marcat per la pandèmia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari