La comissió de l’IE Mas Rampinyo es reuneix amb Serveis Territorials

L’AFA critica l’incompliment dels terminis pactats per ampliar el centre i demana solucions alternatives per encabir l’alumnat d’ESO mentre no es construeix el nou edifici

Aquest curs, el centre de Mas Rampinyo s'ha convertit en institut-escola, amb dues classes de primer d'ESO
Arxiu/Pilar Abián

L'Associació de Famílies (AFA) d'Alumnes de l'Institut Escola Mas Rampinyo ha publicat un comunicat on mostra la seva contrarietat per la decisió del Departament d'Educació de la Generalitat de postposar fins al curs 2022-23 l'ampliació de l'IE Mas Rampinyo. Segons l'acord establert al Consell Escolar de desembre de 2019, les obres havien de començar el curs 21/22 amb l'objectiu que la compartició d'espais entre primària i secundària només durés un any acadèmic. La posada en marxa de les dues classes de primer d'ESO aquest curs, sumada a les mesures anticovid, han incrementat la necessitat d'espais i han obligat a sacrificar el menjador i el gimnàs, situació que es veurà agreujada el curs vinent.

El comunicat assenyala que la no construcció de l'edifici en les dates previstes "planteja un greu problema, ja que el centre tindrà un centenar d'alumnes d'ESO a partir de setembre ocupant espais de primària, una situació que complica les dinàmiques del projecte educatiu". L'AFA demana que si no es pot mantenir la data inicial d'ampliació del centre, es busqui una solució alternativa que no passi per l'ocupació del porxo actual, on la Generalitat proposa construir dues aules –a més d'una tercera al menjador. "No podem prescindir del porxo, l'únic espai que tenim a l'aire lliure i cobert, on es fan moltes activitats", assenyala el comunicat.

La regidora d'Educació, Jessica Segovia (ECP), ha criticat Serveis Territorials "per la manca d'informació i transparència", ja que el centre es va assabentar de l'ajornament del projecte arran de la visita de tècnics del departament per plantejar la construcció de les tres noves aules. "No sabem si seran provisionals, fins que facin el nou edifici, o bé, definitives… En fi, tot plegat, un despropósit", ha afegit Segovia, que entèn la preocupació de les famílies i la direcció.

La Comissió Institut Escola de l'IE Mas Rampinyo, de la qual formen part famílies i direcció, i la regidora es reuniran el proper 11 de març amb el director dels Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, per conèixer la informació de forma detallada i treballar propostes alternatives.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari