Pas important per lluitar contra la segregació escolar al municipi

La matrícula viva es repartirà entre tots els centres, excepte els d’alta complexitat

El Departament d’Educació ja ha publicat el nou decret de preinscripció per al curs 2021-2022, que tindrà lloc del 15 al 24 de març per a l’alumnat d’educació infantil i primària, i del 17 al 24 de març per a la secundària obligatòria. Aquest curs, tot el procediment es durà a terme de forma telemàtica i es donarà suport extraordinari a les famílies que no disposin de mitjans per fer-ho.
Enguany, a causa de la Covid-19, els centres opten per la via virtual per mostrar les seves instal·lacions abans de la preinscripció i els concertats ofereixen visites presencials, amb cita prèvia i grups reduïts. Per a informació específica, cal adreçar-se a cada centre. D’altra banda, els instituts públics organitzen una reunió en línia (18h) per aclarir dubtes: a La Ribera serà el 9 de març, a La Ferreria, el dia 10, i al Montserrat Miró, l’11.

La nova convocatòria presenta canvis importants per reduir la segregació escolar. Una de les novetats és que la matrícula viva es distribuirà de manera equilibrada entre tots els centres, excepte els d’alta complexitat, que blindaran les seves ràtios per no acollir alumnat fora de termini. “Per primera vegada, hi ha una visió global de tots els centres públics i concertats per treballar contra la segregació escolar. És una gran notícia”, ha destacat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), qui també considera molt positiva la reducció de la ràtio per al curs vinent al municipi. Així, el nombre màxim d’alumnes per aula serà de 27 a l’etapa de secundària i de 23 a les escoles de primària –22 per al les de màxima complexitat. 
Un altre dels canvis del nou decret de preinscripció és que, per primera vegada, s’inclou la pobresa o el risc de patir-la com un factor per reservar places de necessitats educatives especials. 

A causa de la davallada de la natalitat, Montcada perdrà el curs vinent un grup de 1r d’ESO a l’INS La Ferreria i un de batxillerat a l’INS La Ribera. Pel que fa a primària, l’escola Font Freda només tindrà un grup de P3 –enguany en té dos– i es crearà un nou grup de 4t, tot i que encara falta concretar a quin centre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari