‘Volem rejovenir l’entitat i tenir més presència al poble’

Carmen Mari López és la presidenta local de l’Associació Espanyola contra el Càncer

Carmen Mari López és la presidenta de la secció local de l’AECC des del desembre de 2019
Sílvia Alquézar
La secció local de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) vol visibilitzar la seva presència al municipi participant a actes i organitzant esdeveniments que la donin a conèixer. Els seus principals àmbits d’actuació són recaptar fons per a la investigació, donar suport a malalts i familiars i incidir en la prevenció dels diferents tipus de càncer. Carmen Mari López és la presidenta de l’entitat des del 2019.
 
Quins objectius té la nova directiva?
En tenim molts, però la pandèmia ens ha obligat a posposar-los. A grans trets, volem donar a conèixer la feina i els projectes de l’AECC a nivell estatal, que en són molts, però també volem créixer i tenir més presència al municipi. La secció local es va fundar el 1965 i està formada exclusivament per dones, la majoria ja molts grans. Un dels nostres objectius és rejovenir l’entitat. El càncer és una loteria que ens pot afectar a qualsevol de nosaltres. 
 
Quins projectes tenen previst dur a terme?
Quan la situació sanitària ho permeti, volem participar als diferents esdeveniments del municipi, com les fires de Sant Jordi i de Nadal i a les festes majors. Alhora, volem donar informació sobre diferents aspectes del càncer a través d’exposicions, xerrades i iniciatives al carrer. També continuarem fent les campanyes de captació de socis –ara en som 225 i 25 voluntaris– i les recol·lectes anuals de diners.
 
A què es destinen les aportacions econòmiques?
A finançar els projectes de l’entitat en tot el territori. La majoria s’inverteix en investigació, però també es destina a ajudar les persones que pateixen un càncer i les seves famílies, tant a nivell econòmic com psicològic. 
 
Ens pot posar algun exemple?
L’entitat disposa d’una xarxa d’immobles per als malalts que han de rebre tractament lluny de les seves llars. També donem suport a les persones afectades sense recursos econòmics, amb ajudes per a l’habitatge, el menjar…
 
Quina és la propera exposició que veurem al municipi?
Al juny volem portar una mostra sobre el càncer de pell per informar la població dels riscos i com prevenir la seva aparició. Està formada per set plafons on s’explica de forma gràfica i molt didàctica tot el relacionat amb la malaltia. Si el tema de la pandèmia està millor, ens agradaria complementar l’exposició amb alguna activitat al carrer perquè és una manera més directa d’arribar a la ciutadania.
 
Les persones que vulguin col·laborar amb l’entitat, on poden adreçar-se? 
Es poden posar en contacte a través del correu electrònic [email protected] o bé trucant al telèfon 686 005 182.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari