Un grup de famílies de l’escola Mitja Costa reclama més places de primer d’ESO a l’INS La Ferreria

La demanda ha superat l’oferta, deixant fora el gruix d’alumnes del centre de Terra Nostra

L'INS La Ferreria acull cursos d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
Laura Grau

Un grup de famílies de sisè de l'escola Mitja Costa ha començat una recollida de firmes per reclamar a Serveis Territorials de la Generalitat que mantingui les tres línies de primer d'ESO a l'INS La Ferreria el curs vinent. La supressió d'una d'aquestes línies ha reduït el nombre de places a 46 i ha fet que en el període de preinscripció quedin fora una trentena d'alumnes que havien demanat aquest centre en primera opció –la demanda, 76 sol·licituds, ha superat amb escreix l'oferta. La situació de la que es queixen les famílies mobilitzades és que dels 27 alumnes de sisè del Mitja Costa, només 10 podran accedir a l'INS La Ferreria, que és el centre que tenen adscrit per proximitat, un dels criteris que s'inclou en la puntuació per accedir al centre escollit en primera opció. A la recollida de firmes s'ha afegit l'AFA de l'escola Elvira Cuyàs.

Una de les famílies afectades, Cristina Puñal, es mostra preocupada perquè aquests nens s'hagin de desplaçar a altres centres de Montcada més allunyats. "Som conscients que hi ha alumnes d'altres zones que poden obtenir més punts per criteris com tenir germans al centre o ser famílies monoparentals, però ens sobta que hi hagi una diferència tan gran entre l'oferta i la demanda", afegeix Puñal. Les famílies afectades han demanat una reunió a l'Ajuntament per demanar el seu suport, mentre continuen recollint firmes entre la població per reclamar a la Generalitat que no elimini la tercera línia d'ESO de l'INS La Ferreria el curs vinent. Segons la directora de l'escola Mitja Costa, M.Belén Bon de Juana, el departament de Serveis Territorials ja està assabentat de la situació i assegura que es troba en la fase d'ajustar la demanda i l'oferta per tal de donar resposta a la petició de les famílies.

Les llistes definitives d'admesos a cada institut no es faran públiques fins al 2 de maig, un cop passi el període de reclamacions que tenen les famílies en cas que no estiguin d'acord amb les puntuacions obtingudes.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari