La majoria d’alumnes de sisè de l’escola Mitja Costa accediran a l’INS La Ferreria el curs vinent

La Regidoria d’Educació ha donat un missatge de tranquil·litat a les famílies, que havien interpretat erròniament les puntuacions obtingudes durant la preinscripció a secundària

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament ha desmentit que el gruix de la classe de sisè de l'escola Mitja Costa s'hagi quedat fora de l'INS La Ferreria durant el procés de preinscripció. La responsable del departament, Jessica Segovia, ja s’ha posat en contacte amb les famílies i els dos centres educatius implicats, l'escola Mitja Costa i l'INS La Ferreria, per aclarir la confusió. "Sembla que hi ha hagut una interpretació errònia de les puntuacions obtingudes pels alumnes i no s'ha tingut en compte que tenen prioritat els que han fet la primària en una escola adscrita i que visquin a la zona de proximitat, per davant dels que provinguin d'altres centres no adscrits i amb independència del barem de punts de la resta de criteris", ha explicat Segovia, qui atribueix l'embolic a la complexitat del procés d'assignació de places a secundària, durant el qual s'han de valorar moltes variables.

Segons la interpretació de les dades que fa Educació, corroborada per Serveis Territorials, la majoria dels nens i nenes provinents de l'escola Mitja Costa podran cursar la secundària a l'INS La Ferreria. La directora de l'escola Mitja Costa, M. Belén Bon de Juana, també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies."La nostra escola està adscrita a l'INS La Ferreria i cada curs hi accedeixen gairebé el cent per cent de l'alumnat", ha afegit. La llista ordenada definitiva, que elabora la Generalitat, es publicarà el proper 7 de maig.

Les famílies de sisè de l'escola Mitja Costa van engegar fa una setmana una campanya de recollida de firmes per reclamar més places a l'INS La Ferreria arran de conèixer el llistat de puntuacions, en entendre erròniament que només 10 dels 17 alumnes de sisè tenien accés al centre. Tot i conèixer les noves informacions, el col·lectiu manté la recollida de firmes, que enviarà a Serveis Territorials per demanar que reobri la tercera línia a l'institut el curs vinent. "Entenem que la reducció de places deixa fora molts nens d'altres centres educatius que també hi tenen dret", ha dit Lídia Sánchez, membre de l'Ampa de l'escola Mitja Costa. De moment, ja s'han recollit prop de mig miler de firmes amb el suport de l'AV de Terra Nostra i l'AFA Elvira Cuyàs.

El Consell Escolar de l’INS La Ferreria també va enviar una carta al departament Serveis Territorials, demanant una ampliació de places de primer d'ESO davant del gran volum de sol·licituds rebudes –76 per a un total de 48 places.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari