Jornada virtual per una escola inclusiva

L’Ajuntament organitza el 8 de maig la formació, adreçada a famílies i professionals de l’educació

Les persones amb TEA tenen problemes per comunicar-se i els resulta molt més fàcil processar missatges amb imatges i pictogrames
La Tribune
Amb el títol ‘Per unes escoles inclusives’, l’Ajuntament organitza el 8 de maig una jornada formativa en línia sobre el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA), adreçada a professionals de l’educació i a famílies. La sessió, de 9.30 a 13.30h, anirà a càrrec de la psicòloga sanitària Sara Grela, especialista en la matèria. “Les persones amb TEA processen la informació d’una manera distinta per una configuració diferent del funcionament cerebral i del sistema nerviós. Tot plegat, comporta, d’una banda, dificultats en l’àrea de la comunicació i de la socialització, i per altra, patrons de pensament i de conductes més rígids”, explica Grela. La psicòloga va començar la seva trajectòria professional a l’Asociación BATA, donant suport en entorns naturals com llars i centres educatius per a infants amb TEA i les seves famílies. “La falta de comprensió i de suports és un dels principals problemes amb què es troben les persones amb TEA a la nostra societat”, opina Grela. Per a la ponent, la inclusió educativa va més enllà de la presència dels infants amb TEA als centres ordinaris: “L’important és que tots els alumnes participin de les activitats que es fan durant la jornada escolar i aprenguin els continguts impartits”
 
Objectius
 “Volem donar eines concretes a professionals i famílies per tal que tinguin recursos per treballar amb els infants i entendre l’autisme, l’única manera per poder acompanyar les persones amb TEA en la seva evolució”, ha destacat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP). “L’objectiu principal és oferir recursos pràctics perquè l’alumnat TEA aprengui, participi i disfruti als centres educatius igual que la resta dels seus companys”, argumenta Grela.Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia fins al 30 d’abril. Les famílies han d’enviar un correu electrònic a [email protected] i el professorat, a l’adreça [email protected].
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari