El PSC aposta per reobrir la tercera línia de 1r d’ESO a l’INS La Ferreria

Representants de la formació s’han reunit amb l’AMPA de l’escola Mitja Costa, que reclama la retirada de l’amiant de la coberta del gimnàs

La comitiva socialista amb la presidenta de l'Ampa de l'escola Mitja Costa, Lídia Sánchez
PSC

En un comunicat de premsa, el PSC reclama que no s'elimini la tercera línia de primer d'ESO que va oferir el curs passat l'INS La Ferreria, argumentant que aquest tipus de mesura obliga a augmentar les ràtios per classe, perjudicant la qualitat de l'ensenyament. Aquest és un dels temes que es va tractar a la reunió amb la presidenta de l'Ampa de l'escola Mitja Costa –centre adscrit a l'institut del poligon–, Lídia Sánchez, que va tenir lloc ahir i a la qual van assistir la diputada al Parlament Esther Niubó, el diputat al Congrès Francisco Aranda i el senador Manel de la Vega, a més del portaveu del grup municipal socialista, Bartolo Egea, i altres regidors.

"El PSC aposta per mantenir la línia a l'INS La Ferreria", ha dit Egea, en suport de les declaracions de Niubó, qui creu que la Generalitat "hauria d'apostar per baixar ràtios i per donar un servei educatiu de millor qualitat, no pel tancament de línies escolars". La representants de l'Ampa també ha fet arribar a la comitiva socialista la seva preocupació perquè encara no s'hagi substituit la coberta del gimnàs, feta d'amiant, material perillós per a la salut. Precisament, fa dos anys el grup socialista va preguntar al Ple sobre aquesta qüestió.

Segons fonts municipals, la retirada de les plaques d'amiant és una competència del departament d'Ensenyament de la Generalitat, pendent d'una subvenció dels fons europeus per eliminar aquest material dels centres educatius on encara n'hi ha. Fonts d'Educació també han assenyalat que la Generalitat ha decidit eliminar la tercera línia d'ESO a l'INS La Ferreria perquè finalment s'ha pogut absorbir el gruix de la demanda de la preinscripció amb dues línies, de 27 alumnes cadascuna –el límit és de 30.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari