Lucas Vallecillos reflexiona sobre els únic atacs atòmics de la història

El fotoperiodista barceloní recull els testimonis de supervivents dels bombardejos d’Hiroshima i Nagasaki

Premsa/Ajuntament
Lucas Vallecillos, a l'exposició sobre Hiroshima i Nagasaki, que es pot visitar a la Biblioteca Elisenda

El fotoperiodista Lucas Vallecillos, especialista en drets humans, exposa a la biblioteca Elisenda una mostra protagonitzada per persones d’Hiroshima i Nagasaki que van sobreviure als únics atacs atòmics de la història de la Humanitat l’any 1945. L’exposició fa un exercici de memòria històrica a partir dels seus testimonis i posa de manifest la violació de drets humans que va patir la ciutadania de les dues ciutats japoneses i l’amenaça permanent que representa sobre la Humanitat l’existència d’aquest tipus d’armament.

Segons Vallecillos, els supervivents dels bombardejos es van convertir en persones marginades social­ment. “Els va resultar molt difícil pensar en un futur, des del punt de vista familiar i laboral, davant un quadre de salut incert”, va explicar el periodista durant la inauguració, feta el 20 d’octubre. La mostra també inclou un recull de fotografies actuals de les dues ciutats “com a exemple de resiliència i per deixar enrera les imatges de destrucció que tots tenim a la retina”, va afegir l’autor, qui va destacar que avui dia són metròpolis totalment modernes.

El regidor de  Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP), va animar la ciutadania a visitar la mostra “per apropar-se a dues ciutats que han esdevingut referència de pau i de superació, sense oblidar el passat”. La mostra forma part de les activitats de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Pau.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari