Marxa de torxes contra les violències masclistes

Sortirà de la plaça de l’Església, on hi haurà una performance reivindicativa i la lectura del manifest a les 18.30h

Darrera concentració del 25N, feta el 2019 abans de la pandèmia
Arxiu/Laura Grau
L'Ajuntament ha instal·lat banderoles als fanals de la plaça de l'Església amb motiu del 25N

El programa 2021 a Montcada i Reixac per commemorar el Dia Internacional de Lluita per l’Eradicació de les Violències Masclistes, organitzat pel Consell de Dones, recupera les accions reivindicatives i de visibilització a la via pública, després que l’any passat les activitats fossin gairebé totes en línia, com a mesura de prevenció de la pandèmia. La regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia (ECP), ha demanat la participació de la ciutadania en els actes convocats a nivell municipal i també en aquells que organitzen altres col·lectius, com la marxa de torxes del 25 de novembre a partir de les 19h (punt de sortida, plaça de l’Església), a la qual el consistori hi dona suport.

Acte central
L’acte central del programa és el 25 de novembre, dia oficial de l’efemèride, amb la concentració ‘Prou Violències Masclistes!’ que tindrà lloc a la plaça de l’Església, a les 18.30h. Hi haurà una performance reivindicativa i la lectura del manifest commemoratiu. L’acte comptarà amb una intèrpret en llengua de signes catalana. Aquest mateix dia, a les 17h, hi haurà un taller de pintura de samarretes i una parada de sensibilització a la plaça del Bosc, activitats a càrrec del projecte municipal La Muntanyeta Viu.

El 26 de novembre, a l’Espai Jove Can Tauler hi haurà el concert d’Ania i una sessió de micro obert contra les violències masclistes (18h). El Centre Cívic Can Cuiàs acollirà el 29 de novembre el documental ‘Fabricando mujeres. ¿Consumimos violencia?’, basat en l’estudi amb el mateix nom elaborat per l’organització SETEM i que reflexiona sobre els estereotips vinculats a les dones (19h).

Les accions per reivindicar el paper dels homes en la lluita contra la violència en són dues: la xerrada ‘Masculinitats per la igualtat. Una forma de prevenir les violències’, a càrrec de Paco Abril, d’AHIGE-Homes Igualitaris (30 de novembre, 18.30h, Casa de la Vila); i la pel·lícula documental ‘Hombres’, que es veurà el 9 de desembre al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (17h). Fins al 30 de novembre, el Centre Cívic Can Cuiàs acollirà l’exposició D.O.N.E.S, produïda per l’entitat Afocer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari