Cada vegada hi ha més dones que denuncien les agressions sexuals

L’Oficina d’Atenció a la Dona ha atès aquest any prop d’una desena de consultes relacionades amb aquest tipus de violències

Al Vallès Occidental, s’han presentat 534 denúncies per violència contra les dones durant el segon trimestre del 2021, un 22% més que fa un any, sent l’augment més elevat des del 2013
RCT
A les portes del Dia Internacional contra les violències masclistes, que es commemora aquest dijous, les recents violacions que han tingut lloc a Catalunya han posat de relleu la necessitat d’afrontar urgentment aquesta xacra social. “Les dades revelen la magnitud d’un problema que, en realitat, és molt més greu ja que només s’arriben a denunciar un 18% dels casos”, assegura la tècnica de l’Oficina d’Atenció a la Dona (OAD) de Montcada, Cati Olid. 
 
L’OAD, amb seu a la Casa de la Vila, ha constatat que cada vegada hi ha més dones que s’apropen al servei municipal per motius d’abusos sexuals. Així, segons les dades facilitades pel departament municipal, l’OAD va registrar el 2017 un total de nou consultes; el 2018, una; el 2019, cinc; el 2020, set, i en el que portem del 2021, la xifra ja arriba a prop de la desena. “Com a societat, hem d’identificar també les agressions sexuals, ja que són la punta de l’iceberg d’unes violències acceptades i invisibilitzades”, ha destacat Olid, qui opina que és vital que tots els casos surtin a la llum perquè es prengui consciència de la dimensió de la problemàtica.
 
Dades comarcals
L’Observatori del Consell del Vallès Occidental també ha fet públiques les dades del segon trimestre de 2021 sobre la violència contra les dones. En total, s’hi han presentat als jutjats 534 denúncies –6 diàries–, el que representa un 12% més que el trimestre anterior. Interanualment, el nombre ha augmentat un 22%, sent el creixement més elevat des del 2013.  Del total de denúncies, 71 corresponen al partit judicial de Cerdanyola, al qual pertany Montcada i Reixac. Quant a la tipologia de delictes a la nostra demarcació, el 56% són lesions lleus; el 15%, tortures habituals; el 5%, agressions contra la llibertat, la integritat moral, la intimitat i l’honor; l’1%, contra els drets i deutes familiars, i el 21%, pel trencament de penes i mesures.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari