La plaça de l’Església acull aquest divendres un acte per trencar estereotips i reivindicar la inclusió

El programa, organitzat per l’Ajuntament i les fundacions Adimir i Esmen, inclou una performance i la lectura d’un manifest

L'any 2019, es va pintar un mural a la rotonda del carrer Major coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Discapacitades
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament s’uneix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat,  que se celebra aquest divendres, amb un acte que es farà a la plaça de l’Església amb la col·laboració de les fundacions Adimir i Esmen.
L’activitat començarà a les 16.15h i consistirà en la lectura d’un manifest a càrrec de Carolina Ibáñez, presidenta de la Fundació Adimir, que promou la inclusió a la societat de persones amb atenció a la diversitat. Aquesta entitat disposa, des del 2009, d’un Centre d’Atenció Integral de la Discapacitat al carrer Crisantems, al barri de Terra Nostra. 

Performance

A continuació, i en el marc de la campanya ‘Mira’m i podràs veure’t’, ideada pel col·lectiu d’artistes uTopia Barcelona, la Fundació Esmen –que gestiona el Centre Especial de Treball Pingüinet de Montcada– farà una performance que consistirà a situar dues butaques a l’espai públic per convidar els vianants a seure davant d’una persona amb discapacitat intel·lectual per parlar sobre les seves experiències vitals i altres quotidianitats.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, dirigida per una dinamitzadora i que també es farà de forma paral·lela a dos punts situats a Barcelona, és estimular la lliure conversa entre vianants i persones amb discapacitat per trencar barreres i prejudicis i visibilitzar els punts en comú que hi ha entre els participants a les xerrades.

 

Deixa un comentari