Montcada Centre Comerç vol implantar la tradició de rebre els Reis d’Orient amb fanalets

L’entitat farà un taller creatiu el 4 de gener al carrer Major amb reserva prèvia i anima la ciutadania a sumar-se a la iniciativa

Montcada Centre Comerç vol impulsar rebre els Reis Mags amb fanalets
Lluís Maldonado

El costum d'esperar Ses Majestats amb llum a les cavalcades es manté a moltes poblacions catalanes, però a Montcada i Reixac s'ha perdut amb el pas de les dècades. Per això, Montcada Centre Comerç ha iniciat una campanya per reintroduir els fanalets a la cavalcada i el dia 4 de gener durant el matí i la tarda farà un taller per als infants .

La tradició dels fanalets de Reis és anterior a les cavalcades que coneixem avui en dia. Aquestes desfilades daten del segle XIX, però abans ja hi havia el costum d’esperar els Mags d’Orient amb fanalets, torxes o atxes per il·luminar el camí cap a les llars. Els comerciants animen a recuperar aquest costum. La seva dinamitzadora, Núria Jané, ha subratllat el desig de "recuperar una tradició i fer partíceps, encara més, de la il·lusió als infants en la festa popular".  Ara, amb la campanya esperen que, de la mateixa manera que va passar amb el tió als anys 70, es pugui implantar la tradició dels fanalets i que la llum torni a il·luminar l’arribada dels Reis d'Orient.

La reserva per participar al taller de fanalets s'ha de fer amb reserva prèvia el mateix dia 4 a la carpa que hi haurà a la cruïlla del carrer Major amb Generalitat. "Davant la situació actual de la COVID19 i per evitar possibles creiem que és el més adient", ha expressat Jané qui ha recordat que "les famílies s'han d'apropar amb el val i el tiquet de compra de l'establiment i se les assignarà una hora".

Els comerciants associats del centre també estan repartint a les famílies cartes per fer arribar als Reis d'Orient la llista de desitjos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari