La interassemblea Montcada en lluita trasllada les seves reivindicacions a l’Ajuntament

Escassa incidència al municipi de la primera aturada convocada pels sindicats de l’educació

Els docents que s'han manifestat aquest matí, concentrats davant la porta de l'Ajuntament
Els docents que s'han manifestat aquest matí, concentrats davant la porta de l'Ajuntament

La primera aturada de dues hores, de 8 a 10h, de les quatres accions convocades per als propers dies pels sindicats per l’USTEC, CCOO, UGT, Intersindical, Aspepc, CGT i USOC als centres de primària i secundària ha tingut una baixa incidència al municipi. No obstant això, les demandes del sector s’han fet sentir a la manifestació convocada per la interassemblea de centres Montcada en lluita –recentment creada amb representació dels tres instituts públics i les escoles El Turó i Reixac. Una trentena de docents vestits amb samarretes reivindicatives amb la frase SOS, ensenyament públic de qualitat s’han concentrat a les 8h a la plaça de l’Església i han marxat amb pancartes fins arribar a la porta de l’Ajuntament. La sortida, però, s’ha fet més tard del previst perquè, en tractar-se d’una acció que no havia estat prèviament comunicada, la Policia Local i els Mossos no han permès cap tall de trànsit i els concentrats s’han vist obligats a caminar per la vorera, fet que ha estat motiu d’indignació.

 

La policia no ha permès que els manifestants anessin per la calçada amb l'argument que la marxa no havia estat notificada prèviament, fet que ha indignat els participants 

 

Un cop arribats a l’Ajuntament, els docents han estat rebuts per l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), i altres membres de l’equip de govern, com el primer tinent d’alcaldessa, Jordi Sánchez (ERC), i la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP). Ha estat aleshores quan dos representants de la interassemblea Montcada en lluita han fet la lectura d’un manifest amb les reivindicacions del sector, adreçades al Departament d’Educació i, més concretament, al conseller Josep González i Cambray a qui han criticat entenent que actua de forma “despòtica i autoritària”.

Les principals demandes de la interassemblea passen perquè es destinin més recursos a l’educació pública, tant en infraestructures com en personal –el 6% del producte interior brut, tal com estableix la LEC del 2009; la implementació de les mesures fixades en el Decret sobre l’escola inclusiva; la defensa de la immersió lingüística; la disminució de la ràtio a les aules; la recuperació de la sisena hora; la retirada del nou currículum i del nou calendari imposat sense consens i revertir les retallades que es van aplicar al 2012 i que afecten tant els drets com les condicions laborals dels docents. “Som l’única comunitat de tot l’Estat en la que, deu anys després encara no hem recuperat allò que es va perdre, ha manifestat un representant de la interassemblea.

 

Montcada en lluita reclama consens i que es reverteixin les retallades del 2012 i lamenta la imatge 'interessada i esbiaxada' que el Departament d'Educació està donant del professorat

 

Malgrat la baixa participació en la primera jornada d’aturades convocades pels sindicats –el dia 25 el 2 de juny i el 9 de juny seran les properes– Montcada en lluita ha animat la resta de docents a unir-se a les protestes. Sabem que és una lluita de llarga durada però entenem que és necessària si volem salvar a mig i llarg termini l’ensenyament públic”, ha dit una representant del col·lectiu, que també ha lamentat la "mala imatge" que, en la seva opinió, s'està donant del professorat per part d'Educació de forma interessada i esbiaxada, focalitzant les queixes del sector en aspectes com l'avançament de l'inici de curs: "No entenem com no es valora la nostra feina; tot i la manca de recursos, estem donant el millor de nosaltres pels nostres alumnes".

 

La regidora d'Educació ha animat els docents a presentar les seves demandes al Ple municipal en forma de moció

 

La regidora d’Educació ha felicitat Montcada en lluita per la seva mobilització i ha animat el col·lectiu a presentar el seu manifest com a moció al proper Ple municipal. “Tots els grups ens podrem posicionar al respecte de les vostres reivindicacions i aquestes podran ser elevades a la Generalitat”, ha dit Segovia. L’edil considera justes les demandes del professorat i opina que correspon al Departament d’Educació capgirar el malestar existent entre la comunitat educativa. “No entenc aquesta política d’imposició per part de la Generalitat que també ens afecta com a Ajuntament en l’aplicació d’altres directrius, com l’escolarització gratuïta a partir dels 2 anys; no qüestiono que no sigui una bona mesura, sinó que es prengui sense que prèviament s’hagi consensuat i això és el mateix que passa amb les demandes dels docents”, ha dit Segovia.

Dijous a les 17.45h, a la plaça de l’Església, la interassemblea ha convocat una trobada oberta per definir les properes accions a fer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari