Oberta la preinscripció fins al 2 de juny

La gran novetat és la gratuïtat de l’escolarització per a l’alumnat de 2 a 3 anys

La festa de les escoles bressol municipals es va fer el passat 7 de maig, després de dos anys d'absència per la pandèmia
Laura Grau
La festa de les escoles bressol municipals es va fer el passat 7 de maig, després de dos anys d'absència per la pandèmia
La festa de les escoles bressol municipals es va fer el passat 7 de maig, després de dos anys d'absència per la pandèmia

El termini de preinscripció a les escoles bressol municipals de Montcada i Reixac per al curs 2022-2023 anirà enguany del 23 de maig al 2 de juny. La principal novetat és que les famílies no hauran de pagar la quota d’escolarització en la franja d’I2 (2-3 anys) de setembre a juny. El mes de juliol s’haurà d’abonar com una mensualitat extraordinària d’estiu.

El Departament d’Educació ha decidit finançar l’escolarització de l’alumnat del darrer any d’escola bressol a partir del pròxim curs, assumint la part que haurien d’abonar les famílies. La gratuïtat només cobreix l’escolarització; la resta de serveis, com el menjador o l’acollida, les han de continuar assumint les famílies, que es poden acollir a la tarifació social per pagar el menjador, sempre i quan estiguin empadronades a Montcada i Reixac. ‘Amb motiu de la gratuïtat d’I2 obrim un grup més d’aquesta franja a l’escola Camí del Bosc i per tant, incrementem les places disponibles’, ha explicat la regidora d’Educació, Jessica Segovia.

Procés de preinscripció
Per tramitar la preinscripció, que es recomana fer-la per via telemàtica, les famílies han d’enviar la documentació pertinent al centre triat com a primera opció. De forma excepcional, es podrà fer la preinscripció de forma presencial, a l’escola triada en primera opció, amb cita prèvia, que cal concertar-la trucant al centre pertinent.

L’oferta provisional de places, per a tots els grups d’edat i entre les cinc escoles bressol municipals, és de 165 –53 és la data provisional per a I2–, i 132 places més ja estan ocupades per alumnat que està actualment matriculat i pujarà de nivell.
Tota la documentació es pot consultar a www.montcada.cat i també es facilita a les famílies que assisteixen a les jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals. Enguany, s'han ofert dues dates: el 14 i el 21 de maig  Per participar-hi cal inscripció prèvia.

Seccions:

Deixa un comentari