La MAE 2016 oferirà nou espectacles aquesta tardor, set dels quals són estrenes

Els grups de teatre locals lliuren el Premi Dalmau a Climent Sensada, ànima mater de la mostra teatral que compleix 10 anys d’existència

Climent Sensada, amb el Premi Dalmau, que li van entregar els representants dels grups de teatre locals
L'Aula de Teatre homenatja la revista al seu darrer espectacle

El muntatge ‘Okapi’, del taller de l’Aula de Teatre, obrirà aquest divendres (22h, Kursaal) la 10a edició de Montcada a Escena, que fins a principi del 2017 portarà als espais escènics de la ciutat nou espectacles dels grups locals de teatre. El cicle, coordinat per la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es va presentar oficialment ahir diumenge, dia 16, en una gala celebrada al Teatre Municipal en què cada companyia va oferir uns minuts del seu muntatge. Set del nou espectacles programats són estrenes. Els Titelles tancaran la gira ‘Radio La Tita, los 40 Frikitaun’, el 5 de novembre al Teatre Municipal (22 h). Torna la Plataforma Creativa El Trapecio amb ‘Descanciones de amor’, el 20 de novembre, a l'Auditori Municipal (19h). La proposta del grup Tea345 és ‘Mareig’, el 26 de novembre, al Teatre Municipal (21h), muntatge estrenat a la Festa Major de Mas Rampinyo. Teatroia’t porta ‘Imprevist’, el 2 de desembre a l’Auditori Municipal (22h); ‘Between us’ és el muntatge del Grup de Teatre La Salle Montcada per a aquesta edició, l’11 de desembre, al Kursaal (19h). Per acabar l’any, l’Aula de Teatre de Montcada i Reixac presentarà ‘Mmm…La Revista!!!’ al Teatre Municipal, en dues funcions, els dies 16 i 17 de desembre, a les 22h i les 19h, respectivament. El grup de teatre Sayuc estrenarà ‘Golpe divino’ el 15 de gener (Kursaal, 19h) i Dèria Teatre clourà la mostra amb l'estrena de ‘La paz perpetua’, que encara no ha fixat la data. 

Premis Dalmau. A la segona part de la gala, es van lliurar els Premis Dalmau 2016, en reconeixement a persones que han contribuït a enriquir la vida teatral de Montcada i Reixac. Maria Teresa Martínez (Barcelona, 1943) va resultar premiada pel seu paper clau en la recuperació del teatre a l'Abi als anys setanta, seguint el camí inaugurat pel director teatral Arturo Calvo. Martínez va retre homenatge en la seva intervenció a totes les persones que la van acompanyar en l'aventura de crear el Grup de Teatre Arturo Calvo. “No teníem recursos, ho portàvem tot de casa, gràcies a la col·laboració de tothom ho vam tirar endavant”, va afirmar. L'altre premi Dalmau va recaure en el director i programador de teatre de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, Climent Sensada, impulsor de la mostra ara fa 10 anys. Aquest guardó es va desvetllar durant la gala ja que, oficialment, estava destinat a totes les companyies de teatre locals les quals van acordar, de manera secreta, lliurar-li a Sensada "per la seva enorme sensibilitat cultural, una infinita tendresa amb les persones i una inesgotable energia, audàcia i empenta amb els grups que han volgut treballar per la cultura i, molt especialment, per al teatre". Aclaparat per l'emoció, Sensada va manifestar sentir-se feliç al teatre "perquè és la meva vida i perquè m'ha permès conèixer tota aquesta gent", en referència a les persones de Montcada vinculades a l'activitat teatral.

Per a l'alcaldessa, Laura Campos, "és un privilegi comptar amb en Climent com a treballador de l’Ajuntament i com a professional del teatre" i va agrair les companyies locals la seva dedicació, “ja que sóu vosaltres les que doneu vida a Montcada a Escena, que cada any ha assolit un gran èxit de públic, amb obres de qualitat”. La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, va desitjar llarga vida a la mostra “perquè quan un projecte perdura és per la constància, la il·lusió, la disciplina i el bon enteniment”.

A l’acte també es va lliurar el Premi Dalmau al millor espectacle de la temporada 2015-2016, triat per votació dels espectadors, que va recaure en ‘André i Dorine’, de Kulunka Teatre. Les entrades per veure tots aquests espectacles, al preu de 5 euros, ja són a la venda i es poden adquirir a l’Auditori Municipal, o bé, mitjançant el servei www.mirteatres.cat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari