Montcada gaudeix intensament quatre dies de festa

La colla de Drac i Diables de Can Sant Joan va estrenar la Porta de l’Infern i un nou espectacle en col·laboració amb Dèria Teatre amb motiu del seu trentè aniversari

“Un cop més, la Festa Major ha estat tot un èxit de participació; la ciutadania ha sortit massivament a gaudir dels actes programats i molta gent ens ha fet arribar les seves felicitacions”, ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA), fent balanç dels quadre dies festius que va viure la ciutat, del 2 al 5 de juny. La pluja va fer acte de presència en alguns moments de la festa, causant alguns retards o canvis d’ubicació, com és el cas del nou ball dels Capgrossos, que es va fer a la Casa de la Vila. Amb el títol 'Dansa dels estiuejants', la Colla Mitjana de Gegants va estrenar coreografia i música, obra d’Ana Jarque i Francesc Teixidó, respectivament, que va ser adaptada per Francesc Marimon i interpretada pel grup La Portàtil FM. El grup també va presentar oficialment els noms definitius dels capgrossos, escollits per votació popular amb la participació de prop de 250 persones. Els noms escollits són Gracieta, Ramona, Dolors, Onofre, Pepito i Roseta.
El carrer del joc, el carrer del circ i els espectacles infantils, centralitzats al carrer Major, van aixecar força interès entre el públic familiar. Però, sens dubte, l’activitat estrella per a la canalla va ser el supertobogan aquàtic del dia 4 instal·lat a l’avinguda de La Ribera, on es van registar cues durant tot el dia. Una altra novetat va ser el ball amb l’orquestra Maravella que el dia 2 va acollir el Teatre Municipal, convertit en un antic envelat gràcies a la col·locació de garlandes i lluminàries. La mítica banda també va oferir l’endemà dos concerts al mateix espai, amb una gran afluència de públic. La Festa Holi, amb l’assistència de prop de 3.000 persones, va tornar a ser l’acte més multitudinari del programa.
Entre les activitats organitzades per les entitats, destaca el correfoc del trentè aniversari de la Colla de Diables de Can Sant Joan, que va estrenar una espectacular Porta de l’Infern i una performance amb la col·laboració del grup Dèria Teatre. En aquesta edició de la festa s’han fet alguns canvis organitzatius com l’obertura del pavelló Miquel Poblet perquè el públic pogués accedir als lavabos i l’ús de gots reciclables. El 13 de juny tindrà lloc a la Casa de la Vila l’acte de lliurament de premis del concurs d’Instagram de Festa Major, convocat per l’Ajuntament i l’Afotmir per premiar les millors imatges de la festa (19.30h). 

Seccions:

Deixa un comentari