Campos: ‘Les llibertats, els drets i la democràcia estan per davant de tot’

La Fiscalia adverteix l’alcaldessa que col·laborar amb el referèndum implicaria un delicte de desobediència

Després de declarar davant del Jutge, Laura Campos ha fet una roda de premsa acompanyada de Xavier Domènech i Marta Ribas
La marxa de suport a l'alcaldessa, al seu pas pel carrer Major per dirigir-se a l'estació de Montcada-Manresa
Al final de l'acte, Campos i altres companys del govern han agraït la resposta de la gent
Manifestants montcadencs a Cerdanyola en el trajecte cap al Jutjat
Campos, enmig de Xavier Domènech i Marta Ribas, davant del Jutjat
Laura Campos, minuts abans d'entrar a declarar al Jutjat, envoltada de gent
Laura Campos, visiblement emocionada, a l'arribada als Jutjats on l'esperava una munió de persones

Més de mig miler de persones han acompanyat aquest matí l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ICV-EUiA), en el tràmit d’anar a declarar al jutjat de Cerdanyola on havia estat citada a declarar per la Fiscalia en relació amb el referèndum. A les 10h, l’edil ha estat rebuda per prop de 200 veïns a la plaça de l’Església que s’han desplaçat en comitiva fins a l’estació de Montcada Manresa per anar a Cerdanyola. Entre els concentrats hi havia el govern local en ple, amb els regidors d’ICV-EUiA, ERC i Círculo, representants del PDeCAT i la CUP i de l’ANC. També hi era Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA i membre de la Mesa del Parlament, sobre el qual també han recaigut dues querelles per haver permès votar una resolució sobre el referèndum ara fa un any.

Un cop al municipi veí, i fins arribar al jutjat –on hi havia concentrades desenes de persones– s’ha improvisat una manifestació pel mig del carrer amb la consigna ‘No estàs sola’ i crits a favor de la democràcia, la llibertat i el referèndum. Campos ha entrat a declarar visiblement emocionada pel suport rebut, tant ciutadà com polític. Diputats al Parlament de Catalunya i al Congrés com Xavier Domènech i Josep Vendrell (En Comú Podem), Lluís Rabell (CSQEP), Marc Sanglas (ERC), l’eurodiputat Ernest Urtasun (ICV), la coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, i els alcaldes de Montornès, Santa Perpètua i Vacarisses, entre d’altres, han fet acte de presència i han encoratjat l’edil.

 

Advertiment

Mitja hora després d’haver entrat a les instal·lacions judicials, Campos ha sortit per dir que ha rebut de la Fiscalia l’advertiment que, si col·labora amb el referèndum, es podria enfrontar a un delicte de desobediència. “Aquesta citació era del tot innecessària i tenia un objectiu clarament intimidatori”, ha manifestat l’edil qui s’ha mostrat disposada a garantir que la ciutadania pugui votar l’1-O tot afegint “ara ja no es tracta de referèndum sí o no, es tracta de democràcia”.

Campos és, de moment, l’única representant ecosocialista de tot Catalunya citada a declarar, tot i no haver signat el Decret en suport al govern de la Generalitat, com sí han fet la resta de més de 700 d’alcaldes i alcaldesses que pertanyen a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

És sabut –ha dit– que no comparteixo el full de ruta del referèndum que ha marcat el govern de la Generalitat però, per davant de tot, estan les llibertats i els drets de la ciutadania i, com a alcaldessa, la meva obligació és defensar que els montcadencs es puguin expressar, tant els del sí, com els del no, com aquells que no se senten interpelats i es volen quedar a casa”.

L’alcaldessa ha criticat durament la “deriva autoritària del PP” i ha encoratjat als assistents a seguir mobilitzant-se al carrer de forma pacífica “en defensa de la llibertat i de la democràcia”.

El diputat al Congrés Xavier Domènech també ha carregat contra “un Estat i un govern que està actuant amb absoluta repressió i amb una actitud clarament antidemocràtica”. En la mateixa línia, la coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, ha expressat el suport del seu partit a tots els edils citats a declarar i ha reclamat “una solució política a un problema que no es pot resoldre per via judicial o repressiva.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari