Sergi Martín marxa fent un balanç positiu de la seva gestió

Círculo li agraeix la dedicació mentre Ballesta expressa les divergències amb el seu company de grup

El portaveu de Círculo, Sergi Martín, es va acomiadar al Ple d’octubre com a regidor argumentant motius personals. El polític, que ja havia renunciat al mes de març als càrrecs de responsable de Medi Ambient i Activitats i de Transparència i Bon Govern, va explicar que havia continuat actuant com a portaveu a petició de l’agrupació d’electors a la que representa però que, en no recuperar-se dels problemes de salut que té, ha decidit per “honestedat” fer un pas al costat i donar el relleu a un altre company. Tot i admetre possibles errades, Martín va fer un balanç positiu de la seva trajectòria com a regidor durant la qual s’ha implementat la Llei de transparència de l’administració pública i s’ha impulsat el pla de protecció del Pla de Reixac posant fi a la celebració de la festa del Rocío en aquest espai natural. També va lamentar no haver estat més efectiu en la lluita contra la contaminació de Lafarge, reconeixent que l’equilibri de forces és molt desigual, però que l’objectiu es pot assolir en el futur.

Martín va acabar la seva intervenció expressant la seva satisfacció per haver participat “en un govern d’esquerres i de canvis que està afrontant problemes arraconats al municipi des de fa anys” i va agrair tant als votants de Círculo, com a l’equip de govern i als tècnics de l’Ajuntament la seva col·laboració i el seu suport. L’edil també va dedicar unes paraules a la seva companya de grup Mar Sempere, de qui va lloar la seva dedicació i esforç, i es va acomiadar amb l’expressió “salut i República”.

Com sol ser habitual quan marxa un regidor, la resta de portaveus va intervenir per desitjar-li sort en la seva trajectòria personal i en la seva recuperació. Cs va ser l’únic grup que va declinar parlar i Ana Ballesta, regidora de Círculo en l’oposició i amb qui Martín manté clares divergències, si bé va iniciar el seu parlament en aquesta línia, a continuació va posar en dubte l’“efectivitat” de la gestió de l’edil. També va criticar que no hagi donat explicacions sobre els motius pels quals ella va ser cessada dels seus càrrecs a l’agost del 2016. “Encara em continua acusant d’haver transgredit el codi ètic de Círculo sense haver aportar cap prova al respecte”, va insistir Ballesta. Durant la intervenció de la regidora, Martín i la majoria de representants del govern van abandonar la sala i l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), li va acabar retirant la paraula entenent que estava utilitzant el Ple per parlar de qüestions personals i conflictes interns del seu grup.

Per part de Círculo, Mar Sempere va dedicar unes emotives paraules de comiat al seu company en nom de l’assemblea de l’agrupació. T’agraïm l’esforç d’aquests anys. Han estat mesos difícils i complicats però plens d’il·lusió i ens queda la satisfacció d’haver arribar fins aquí plegats sent coherents amb els nostres principis”, va dir l’edil. El substitut de Martín prendrà possessió del seu càrrec al Ple de novembre. D’acord amb l’ordre de la llista electoral, el candidat és José Domínguez, tot i que el relleu encara s’ha de tractar en assemblea.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari