La II Marxa pel Soterrament reafirma la voluntat de la ciutadania de lluitar perquè el projecte sigui una realitat

Prop de 200 persones han recorregut part del traçat de les vies que aniran soterrades des de Pla d’en Coll fins al barri barceloní de Vallbona

Moment en què la marxa ha passat pel Parc de les Aigües per dirigir-se a Vallbona

La segona edició de la Marxa pel Soterrament, en què han participat prop de 200 persones aquest matí, ha esdevingut un acte de reafirmació de la voluntat de la ciutadania de seguir lluitant pel projecte, tot i que les circumstàncies actuals hagin canviat substancialment respecte la primera edició de la caminada reivindicativa, quan el Ministeri de Foment encara no havia adoptat el compromís d'assumir-lo. A dia d'avui, quan ja s'han licitat els treballs per elaborar el projecte tècnic, el sentiment majoritari és d'optimisme, però també de prudència, tal com han manifestat tant l'alcaldessa Laura Campos com un dels membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total al final de la marxa.  "No ens en podem refiar, hem de continuar reivindicant des de l'Ajuntament i la PTJST el compliment dels terminis establerts; que es garanteixi la seguretat de totes les vies i passos a nivell fins que es facin les obres de soterrament i que es millori l'accessibilitat a les estacions, algunes de les quals presenten un estat obsolet i precari", posant com exemple l'estació de Montcada-Bifurcació. En el mateix sentit, s'ha expressat Bueno, qui creu que "no s'ha de baixar la guàrdia fins que el projecte sigui una realitat, reclamant a Adif i Renfe la millora de les condicions de seguretat per evitar que hàgim de lamentar noves víctimes del tren".

La II Marxa, amb una distància de prop de cinc quilòmetres, ha sortit des de la Cruïlla del soterrament, on està el monòlit que recorda les víctimes del tren, i ha recorregut part del traçat de les obres de soterrament, parant en alguns punts on tècnics municipals han explicat detalls del projecte. La primera parada s'ha fet al polígon de Pla d'en Coll, poc després de les pilones de l'autopista, lloc on el tren sortirà a la superfície. La marxa ha desfet camí per tornar cap al centre en direcció a Vallbona per un camí paral·lel al riu, on s'ha fet una altra aturada perquè és en aquest punt on finalizarà el soterrament de les vies. De tornada cap a Can Sant Joan, els participants han fet una altra parada a l'entrada del Rec Comtal, que es veurà afectat parcialment per les obres. Finalment, els marxaires s'han dirigit als exteriors de la Casa de la Mina, on ha tingut lloc els parlaments, les actuacions de la coral del Casal de Gent Gran i del grup L'Espingari i la botifarrada popular. L'organització ha agraït la col·laboració en la marxa de les associacions de veïns de Can Sant Joan i Montcada Nova-Pla d'en Coll i a la botiga Maite's Fruit, a més de Protecció Civil i les policies locals de Montcada i Barcelona.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari