Tira endavant una moció de Cs i PP per demanar ajuts a la Diputació per cobrir dèficits del Bosc d’en Vilaró

El govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo) i la CUP s’abstenen, mentre que PSC, PDeCAT i la regidora Ana Ballesta, de Círculo, hi voten a favor

La presidenta de l'AV del Bosc d'en Vilaró, Rosa García, durant la seva intervenció al final del ple

El Ple Municipal del mes de març va aprovar una moció presentada pel grup de Ciutadans i el PP, que insta el govern municipal a presentar una sol·licitud perquè el Bosc d'en Vilaró pugui optar a la convocatòria de subvencions que atorga la Diputació de Barcelona per a urbanitzacions amb dèficits urbanístics. El text va rebre el suport del PSC i el PDeCAT, mentre que els grups que formen part de l’executiu i la CUP, a l’oposició, es van abstenir. Una representació dels veïns va assistir a la sessió plenària amb pancartes i samarretes reivindicatives.

La moció aprovada segueix la línia de la que va presentar Cs a l'Ajuntament de Badalona, municipi al que pertany una part de la urbanització, i pretén, segons el portaveu taronja, David Gerbolés, "que els veïns sentin el suport dels seus respectius ajuntaments i puguin millorar les seves condicions de vida". També va destacar l'esperit constructiu del text, que ha incorporat algunes modificacions per tal que pugués tirar endavant. Per a la portaveu del PP, Eva García, "és de justícia i sentit comú que mentre no es resol el futur del Bosc d'en Vilaró, els veïns que hi viuen ho puguin fer amb dignitat".  La portaveu del PSC, Carme Porro, va donar suport a la moció, entenent que "cal buscar el màxim d'ajuts possibles per part d'altres institucions i organismes per cobrir mancances d'aquest sector", valorant positivament que la iniciativa es faci simultàniament amb Badalona. El portaveu del PDeCAT, Joan Carles Paredes, que també hi va votar a favor, considera que mentre no es troba una solució definitiva al futur de la urbanització en el marc de la Mesa Cívica, "la subvenció de la Diputació pot contribuir a facilitar el dia a dia del veïnat".

El president de l’Àrea Territorial, el republicà Jordi Sánchez  –que va parlar en nom del govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo)– va argumentar l'abstenció de l'executiu, dient que la convocatòria d’ajuts de la Diputació no s’ajusta a la situació del Bosc d’en Vilaró "ja que no és una urbanització pendent de desenvolupar, sinó construïda en sol forestal i sense possibilitat de ser legalitzada atenent a l’actual normativa urbanística". Tot i així, l’executiu es va comprometre a fer efectius els acords de la moció i a buscar altres convocatòries d'ajuts que s'ajustin més a la realitat de la urbanització. El portaveu de la CUP, Josep Galván, també es va abstenir, perquè tot i estar d'acord amb la necessitat de dignificar el sector, no creu que la sol·licitud sigui acceptada per la Diputació.

La regidora de Círculo, Ana Ballesta, va fer un vot diferenciat de la resta del govern i va votar a favor de la moció, acusant de "deixadesa" els successius governs que hi ha hagut al capdavant de l'Ajuntament "per no haver abordat un problema que s'arrossega des de fa anys i que acabaran pagant els veïns", als qui va animar a seguir amb la lluita per conservar els seus habitatges.

Al final del Ple, la presidenta de l'AV del Bosc d'en Vilaró, Rosa García, va agrair la iniciativa dels partits que han impulsat la moció i va fer un recorregut per la història de les urbanitzacions que es van construir als anys seixanta i setanta a Catalunya, insistint que, en molts casos, a pesar de la irregularitat dels seus inicis –sense planejaments ni previsió de serveis–, s'han pogut consolidar i legalitzar. "És una qüestió de voluntat política i no deixarem de lluitar per aconseguir-ho", va dir García, qui confia que la Diputació atorgui a l'Ajuntament la subvenció destinada a cobrir dèficits urbanístics.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari