L’Ajuntament acorda atorgar la categoria de mercat municipal al Centre Comercial El Punt

L’objectiu de la mesura és regularitzar la situació d’aquesta illa comercial, ubicada en una finca de titularitat pública a Mas Rampinyo

El Ple de l’Ajutament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila en la sessió ordinària de juliol, va donar el vistiplau a l’aprovació inicial del reglament de funcionament intern del Centre Comercial El Punt, a Mas Duran, que passa a rebre la qualificació de mercat municipal per adequar els usos a la normativa. La proposta va rebre el suport del govern –format per ICV-EUiA, ERC i Círculo– Cs i el PDeCAT, mentre que el PSC es va abstenir i la CUP hi va votar en contra.

La regidora de Comerç, Montse Ribera (ERC), va fer una explicació molt detallada de la situació d’aquesta illa comercial entre el carrer Verdi i el passeig de Sant Jordi, ubicada en una finca de titularitat municipal gestionada per una empresa privada des que es va inaugurar al 2004. L’edil va comentar que la llicència que va atorgar l’anterior govern a Mercadona per obrir el supermercat al Centre Comercial era irregular perquè dintre d’un equipament públic només es poden construir equipaments comunitaris com un mercat municipal. “Es van saltar aquest pas intermedi, que és el que permet encabir aquest tipus d’establiments privats en espais de titularitat pública, sempre que no ocupin més del 60% de la superfície total”, va manifestar Ribera.

El govern municipal va incloure la problemàtica del Centre Comercial a l’auditoria urbanística que va encarregar a una empresa privada per analitzar els principals problemes del municipi en aquest àmbit. Per poder concedir llicències legals minimitzant els efectes negatius sobre la ciutadania cal crear la categoria de mercat municipal, tot i que aquest no és el model de mercat que ens agradaria, però sí és la millor manera de donar una solució al problema, va expressar la responsable de Comerç. Sobre les conclusions recollides a l’auditoria, el PSC –que governava en coalició amb CiU en el moment dels fets– va mostrar el seu desacord en considerar que el més greu que es recull en l’estudi és la manca d’informes previs per a la seva concessió”, va dir la portaveu socialista, Carme Porro, qui va qualificar d’“exagerada i sesgada” l’exposició de Ribera.

 

Per la seva banda, la CUP es va desmarcar de la solució aportada pel govern municipal argumentant que “és un moviment de blanquejament de les males praxis anteriors i una mercantilització descarada del sòl públic. Ara resulta que el Drim i el Viena són una paradeta d’un mercat. És surrealista”, va dir el seu portaveu, Josep Galván. En resposta a les crítiques cupaires, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va destacar que el principal objectiu del govern municipal “no és perdonar la mala gestió anterior, sinó trobar solucions als greus problemes urbanístics amb què ens hem trobat”. Respecte a la proposta de transformar El Punt en un mercat municipal, l’edil va indicar que l’objectiu és “buscar el paraigües adequat per donar seguretat jurídica a la concessió”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari