L’alcaldessa i la Plataforma reclamen la securització de les vies de tren

La reivindicació s’ha fet durant l’acte d’homenatge a l’home atropellat dimecres a l’R3

Membres de la Plataforma fent l'ofrena floral al monòlit en record a les víctimes del tren
En primer terme, l'alcaldessa amb les dues regidores de Santa Perpètua –municipi on residia la víctima– assistents a l'acte d'homenatge

Una setantena de persones s’han concentrat aquest migdia a la Cruïlla del soterrament per participar en l’acte convocat per l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) després de l’últim atropellament mortal a les vies al municipi, la nit del passat dimecres, a l’R3. Anit es va poder identificar finalment la víctima, un home de 37 anys veí de Santa Perpètua de Mogoda, que en el moment del succés anava indocumentat.

La concentració en record a la víctima 171 de les vies del tren a Montcada –que ha inclòs parlaments, una ofrena floral i un minut de silenci–, ha comptat amb la participació de regidors dels diferents grups municipals del consistori així com de dues edils de Santa Perpètua.

Tant l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), com els portaveus de la PTJST han lamentat els fets i han reclamat la securització de les línies fèrries que travessen la localitat. El problema de Montcada no és només el soterrament l’R2, sinó la seva situació general d’absoluta emergència, el que ens obliga a mantenir una causa oberta general contra l’Estat i les administracions per garantir la seguretat a les vies”, ha dit el representant de la Plataforma, Ramon Bueno. En la mateixa línia, l’alcaldessa ha lamentat l’existència de “molts punts negres al llarg de les línies de tren que esquarteren el nostre territori”, ha dit.

Malgrat que la investigació dels fets apunten que l’home va envair la via voluntàriament, Campos considera que Renfe ha d’impedir la facilitat amb què s’hi pot accedir en determinats trams. “La seguretat a les vies és un greu problema que exigim es resolgui amb la màxima urgència”, ha manifestat l’edil.

 

Reunió amb Adif

La securització de les vies és una reclamació que el consistori traslladarà el proper 13 de setembre a la nova presidenta d’Adif, Isabel Pardo, en la primera reunió prevista després del seu nomenament, el passat mes de juny arran del canvi de govern a l’Estat. La trobada es farà a Montcada i l’alcaldessa ja ha avançat que espera que serveixi per ratificar els compromisos adquirits amb l’anterior president de l’organisme, Juan Bravo. “Pardo coneix perfectament el projecte perquè formava part de l’equip del seu antecessor, així que confiem que no hi haurà cap problema; no obstant això, tenim clar que no acceptarem cap demora en el calendari fixat”, ha asseguretat l’edil.

Seccions:

Deixa un comentari