Art urbà entre columnes de formigó

L’espai sota l’autopista C-33 llueix les creacions dels 25 artistes internacionals que han participat en la primera edició del Festival MIRA’MiR

Un total de 25 artistes transformaran l'espai sota l'autopista c-33 en una galeria d'art a l'aire lliure
El festival MIRA'MiR ha donat color a un espai gris com l'autopista C-33

Les columnes de l’autopista C-33 llueixen des d’aquest cap de setmana les creacions dels 25 artistes internacionals que han participat en la primera edició del Festival MIRA'MiR, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament que pretén rescatar de la grisor espais inhòspits del municipi i convertir-los en galeries d'art a l'aire lliure. Centenars de persones van apropar-se a Montcada Nova per veure i fotografiar els espectaculars murals i gaudir de l’ambient, amb diverses activitats paral·leles.

Els artistes que han participat en aquesta primera edició són Ache Rodríguez, Alba Bla, Bastián Prendes, Daniel Thomàs, Danny Rumbl, El Niño de las Pinturas, Gomad, Harry Bones, Hono, Joel Arroyo, Kinmx Kathrina, Limbo, Maga, Nana, Nove Noel, Oriol Arumí, Reb, Sergi Bastida, Slim Art, Taker One, Tim Marsh, Txemy, Urih, Werens i Xvaliente. La natura i el medi ambient van ser el fil conductor del festival. Segons les bases de la convocatòria, a cada mural havia d'aparèixer un infant com a símbol de la humanitat i un animal en representació de la natura (veure àlbum de fotos).
 
El festival va acollir durant tot el cap de setmana diverses activitats com concerts, tallers i un espai gastrònomic a càrrec de food trucks. La pluja va deslluir divendres a la nit l'ambientació musical dels Dj Yoan Rodríguez, Dj Rivi i Dj Memphis. Dissabte a la nit va ser el torn dels grups i solistes que han format part del projecte Cabal Musical, promogut pel Consorci del Besòs i on participen diversos municipis, entre ells, Montcada i Reixac. Hi van actuar Raquel Lua, Nameless, Paula Peso, The Artichokes i la montcadenca Lil Russia. Durant els tres dies del festival també es van fer tallers de pintura i art adreçats a la població infantil i juvenil. Per a l'alcaldessa, Laura Campos, "el MIRA'MIR ha permès treure profit d'una infraestructura que esquartera el municipi i transformar un espai gris en una veritable galeria oberta d'art que serà, sense dubte, un referent a tot Catalunya". En aquest sentit, l'Ajuntament es planteja organitzar una segona edició del festival, tenint en compte que alguns artistes ja s'han interessat per la iniciativa.
 
El consistori va habilitar el recinte de les antigues pistes d'atletisme, al Pla d'en Coll, com a aparcament alternatiu. L'espai sota l'autopista C33 per aparcar els vehicles es tornarà a obrir dimarts a la tarda, després del desmuntatge dels elevadors i la neteja de la zona. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari