Claudia Pina rep el reconeixement institucional després de proclamar-se campiona del món amb 17 anys

L’acte d’homenatge a la davantera del FC Barcelona es va celebrar aquest dimecres a la sala de Plens de la Casa de la Vila

Claudia Pina, jugadora montcadenca de 17 anys del primer equip del FC Barcelona, va rebre ahir un acte de reconeixement per haver-se proclamat campiona del Mundial sots-17 que s’ha disputat a l’Uruguai i per haver obtingut el premi a la millor jugadora i la Bota de Plata com la segona màxima golejadora amb 7 gols en sis partits, la mateixa xifra que la ghanesa Mukarama Abdulai, que es va emportar la Bota d’Or per haver fet una assistència més. L’acte d’homenatge, que es va celebrar a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, va ser organitzat per l’Ajuntament i va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i del regidor d’Esports, Salvador Serratosa (ERC), que també van estar acompanyats per quatre regidors més del govern municipal que completa Círculo i pels tres edils que Cs té a l’Ajuntament. En la seva intervenció, Serratosa va destacar els èxits que Pina ha assolit en la seva curta trajectòria i la va esperonar a fer el més difícil, consolidar-se en l’elit del futbol mundial després de la seva espectacular irrupció. "Els joves no sempre són ben vistos i haver aconseguit un fita esportiva d’aquesta magnitud pot tenir un efecte retruc que esperem que es vegi reflectit en els equips femenins de Montcada", va dir el regidor d’Esports.

La Penya Barcelonista de Montcada i Reixac, que fa més de 20 anys va crear el primer equip de futbol femení al municipi, obrint un camí que després ha consolidat l’actual Futbol Base Montcada, va voler participar a l’acte, fent-li entrega a la davantera del FC Barcelona d’un carnet de sòcia honorífica i d’un pin de plata de l’entitat. Irma Soldevilla, qui també ha estat jugadora de futbol, va parlar en representació de la penya per felicitar a Pina per haver demostrat amb els seus èxits "que les dones també tenim un paper en el món del futbol i que podem competir amb els homes". Durant l'acte també es va llegir un emotiu escrit sobre Claudia Pina del montcadenc i cap d'Esports de l'agència EFE a Catalunya, Francisco Ávila, qui no va poder assistir a l’homenatge per motius professionals.

En el seu torn, l’alcaldessa es va mostrar orgullosa que l’últim acte que s'ha fet a la Casa de la Vila abans de la celebració del seu centenari tingués com a protagonista a una esportista que ha aconseguit una gran fita en "l'esport més popular, i per tant amb més competència, en el que encara s’han de trencar estereotips perquè s’està demostrant que el futbol també es cosa de dones". Tot i que les esportistes femenines espanyoles van guanyar més medalles que els homes a les últimes dues edicions dels Jocs Olímpics, Campos creu que encara queda molt camí per aconseguir que l’esport femení deixi de ser invisible per als mitjans de comunicació i tingui el reconeixement que mereix. Al mateix temps, l’alcaldessa, que li va entregar a Pina una rèplica en miniatura de l'ermita de Reixac, va felicitar a la jove davantera pel seu esforç i per haver "contribuït a fer que el futbol femení estigui cada vegada més estès i que s’hagi popularitzat més que mai"

Per últim, l’homenatjada va fer un esforç per trencar la seva timidesa i va tancar l’acte amb unes paraules d’agraïment a tota la ciutat per "haver estat al meu costat durant tots aquests anys i pels reconeixements que estic rebent després d’haver complert un somni". La davantera del FC Barcelona també es va mostrar orgullosa de ser Montcada i va expressar el desig que el seu exemple serveixi perquè "moltes noies del municipi vulguin jugar al futbol". L’acte va finalitzar amb una fotografia conjunta de tots els assistents, entre els que també estaven els pares de la jugadora i el vicepresident del CFS Montcada, Diego Márquez, a les escales de la Casa de la Vila.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari