La Casa de la Vila celebra el seu centenari amb una festa que reivindica la seva importància en la vida de la ciutat

L’acte va recrear aquest dissabte la inauguració de l’edifici ara fa cent anys

La celebració del centenari de la Casa de la Vila va recrear la inauguració de fa cent anys
La figura de Domingo Fins, interpretada per un actor, va amenitzar la festa del centenari de la Casa de la Vila
Una banda de dixiland va animar la celebració del 100 anys de la Casa de la Vila
L'exposició sobre la documentació de la Casa de la Vila va atraure força visitants

La Casa de la Vila va celebrar aquest dissabte el seu centenari amb una festa que va recrear la inauguració de l’edifici ara fa un segle, amb música en directe, l’enlairament de globus i els parlaments a càrrec de les autoritats municipals. La commemoració també va comptar amb la participació dels Gegants de Montcada i va incloure una visita guiada a la sala de plens i a l’alcaldia i una exposició de documentació i material relacionat amb la història de l’edifici. En representació del veïnat i dels estiuejants de principi del segle passat va intervenir Domingo Fins, interpretat per un actor, qui va recordar com es va viure la construcció de l'edifici. 

La Casa de la Vila és un punt de trobada on tothom se senti representat. És l’orgull de Montcada i una peça clau en l’engranatge de la vida cultural i social del municipi”, va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), qui va recordar la memòria de totes les persones que van fer possible l’edifici, una construcció de l’arquitecte Josep Graner que va ser finançada per subscripció popular i les donacions de famílies d’estiuejants i l’empresa Asland. L’edil va parlar de la remodelació de l’edifici, el 2003, amb l’oejctiu d’adaptar l’equipament a les necessitats del segle XXI. La Casa de la Vila acull en l’actualitat la Sala de Plens, el centre democràtic de la ciutat; el Museu Municipal, que recull la història del municipi; la Sala Institucional, un espai de debat obert a totes les entitats; les oficines d’atenció a les dones i el col.lectiu LGTBI; el Jutjat de Pau i el Servei Local de Català, a més d’alguns departaments municipals com Serveis Socials i Cultura i Patrimoni.

 

Per la seva banda, Montcada Comunicació s’ha afegit a la celebració amb l’elaboració d’un capítol especial de la sèrie documental ‘El Retrovisor’, dedicat a l’emblemàtic edifici. La Casa de la Vila està inclosa dintre del Catàleg de patrimoni arquitectònic, històric i ambiental del municipi, que el consistori té previst dur al Ple ordinari de desembre. Durant aquests dies, llueix una imatge commemorativa del centenari al balcó central de la façana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari