Montcada repeteix l’èxit de l’any passat i més de mig miler de persones participen a la manifestació del 8M

La marxa feminista ha anat des de l’Ajuntament fins a la plaça de l’Església, on s’ha fet actuacions musicals, una performance i un dinar popular

Montcada i Reixac ha repetit l’èxit de l’any passat i més de mig miler de persones, la majoria dones però també molts homes, han participat aquest migdia a la manifestació que ha convocat el comitè de vaga, format per entitats locals del municipi, amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. La marxa ha començat a les 10 del matí amb una concentració davant de l’Ajuntament. Abans de sortir, tres representats del comitè de vaga han llegit un manifest que defensa "la lluita de les dones, juntes i organitzades, per ser lliures i vèncer el patriarcat" i que demana als homes que deixin d’exercir el seu poder com a forma d’abús i que "es responsabilitzin dels seus privilegis, exercint el masclisme cada dia i sent responsables de les agressions a les dones". El text fa una relació de la llarga llista de motius que justifiquen una vaga general feminista i també exigeix que les tasques de la cura i de la llar que recauen majoritàriament en mans de les dones tinguin una compensació econòmica perquè "el capitalisme deixi d’explotar-nos doblement, a casa i a la feina".

Posteriorment, la manifestació, encapçada amb dues pancartes amb els lemes ‘A Montcada, el 8M fem vagà. Ens aturem’ i ‘Montcada Feminista. Si les dones parem, es para el món’, ha iniciat el seu recorregut, passant pels carrers Jaume I, Bogatell, punt on la comitiva ha fet una parada d'uns minuts al pas a nivell per aturar la circulació de trens de manera simbòlica, i omplint tot el carrer Major, punt en el que alguns comerços han baixat les seves persianes per afegir-se a la reivindicació. El punt final de la marxa ha estat la plaça de l’Església, on hi han hagut les actuacions de la rapera montcadenca Lil Russia i de l’escola de ball Cirqs, a més d’una performance i un recital poètic. El programa reivindicatiu també ha inclòs enguany, i com a gran novetat, un dinar popular cuinat per homes. Al final de la manifestació, també s’ha fet una crida per participar a la manifestació que es farà aquesta tarda a Barcelona -el punt de trobada és la Casa de la Vila, a les 17h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari