Aprovada la incorporació d’una partida econòmica per finançar els projectes proposats per la ciutadania

Les actuacions més votades es podran executar malgrat que el govern no hagi aconseguit suports per aprovar el pressupost del 2019

L’Ajuntament podrà executar els pressupostos participatius aprovats al 2018 i fer front a diferents obligacions contractuals gràcies a la incorporació d’una partida de 400.000 euros al pressupost prorrogat del 2018. Així ho va decidir ahir el Ple amb els vots a favor del govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo–, el PSC, Cs i el PDeCAT. El PP va votar en contra i la CUP es va abstenir.

Segons va explicar el president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), més de la meitat dels diners aniran a sufragar les propostes d’inversió de la ciutadania que van obtenir més votacions en el març del procés participatiu fet al 2018: la renovació de flota i vehicles de l'ADF; la creació i dinamització d'elements festius per a Montcada i Reixac; crear punts d'alimentació per a gats a cada barri; la reparació i adequació del parc infantil de l'avinguda Terra Nostra, situat davant l'escola Mitja Costa, i l’adequació d'un parc infantil-esportiu al parc de la Llacuna. A banda, es destinaran 111.000 euros a la millora d’equipaments municipals, en previsió de poder fer front a possibles avaries mentre no s’aprova el pressupost, i 53.000 al pagament del manteniment de l’enllumenat públic.

 

Parla l'oposició

El PDeCAT, tot i votar a favor, va apuntar que la suma dels projectes inclosos als pressupostos participatius és de 235.000 euros i no de 250.000, com havia anunciat el govern, i va demanar afegir els 15.000 que falten per cobrir possibles imprevistos en l’execució de les actuacions. La CUP, per la seva banda, va dir que s’abstenia no tant per les propostes d’inversió fetes per la ciutadania, sinó pel fet que el govern hauria de valorar si es poden endegar polítiques que no es poden mantenir. Finalment, el PP va votar en contra del punt després de posar en dubte el procés en què es decideixen els pressupostos participatius i de criticar propostes com la de posar punts d’alimentació per a gats a cada barri, a la qual es destinaran 20.000 euros, una xifra que el grup popular considera inacceptable tenint en compte les dificultats econòmiques que té el consistori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari