La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, es disculpa pel retard del projecte

Al voltant de 200 persones assisteixen a l’acte d’homenatge a les víctimes de les vies del tren

Mariona Grau, Marta Rodríguez i Josep López van interpretar el tema 'Aleluia', de Leonard Cohen
El conseller Damià Calvet, la regidora Mercedes Vidal, la delegada del govern, Teresa Cunillera i l'alcaldessa Laura Campos, en el moment de l'ofrena floral al monòlit per les víctimes

Al voltant de 200 persones han assistit aquesta tarda a l'acte d’homenatge a les víctimes del tren, en el marc de les VI Jornades pel Soterrament que ha organitzat l'Ajuntament. L'acte s'ha fet a la cruïlla entre els carrers Bogatell i Colon, davant del monòlit que recorda les 173 persones que han perdut la vida a les vies que travessen Montcada. A més de les autoritats municipals, l’acte ha comptat amb la participació de la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Vidal ha manifestat el suport de l'Ajuntament de Barcelona a la reivindicació montcadenca, "un projecte necessari per recosir la ciutat i del que l'administració central se n'ha de fer càrrec com a màxima responsable de la defensa i la millora del transport públic i les infraestructures". Calvet considera que el soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada "està probablement al capdamunt de la llista de greuges en matèria d'infraestructures a Catalunya" i ha expressat el seu desig que el projecte es faci realitat en els terminis previstos. Cunillera ha fet autocrítica i s'ha mostrat disposada a treballar per donar resposta a un deute històric: "Sé que fem tard i que hauríem d'estar parlant d'altres plans per millorar Montcada, per això demano disculpes i assumeixo el compromís que aquesta vegada anem seriosament". Tot i fugir de triomfalismes, l'alcaldessa Laura Campos s'ha mostrat esperançada que les obres puguin començar al 2020 i ha demanat a les administracions "que no oblidin el seu compromís amb Montcada i que dediquin tots els seus esforços a que no es torni a produir cap més mort a les vies". Campos també ha tingut paraules d'agraïment per a la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), "perquè sense el seu esforç i lideratge no hauríem arribat fins a on som ara".

L'homenatge ha començat amb una actuació musical protagonitzada pels montcadencs Mariona Grau, Marta Rodríguez i Josep López, que han interpretat el tema 'Aleluia', de Leonard Cohen, i ha finalitzat amb una ofrena floral i un pilar de dol a càrrec dels Castellers de Montcada i Reixac. Les Jornades van arrencar el dimarts 2 d'abril amb la inauguració de la mostra de dibuixos de l'Auca del Soterrament, obra dels artistes Carlos Azagra i Encarna Revuelta.

 

Seccions:

Deixa un comentari