Més de 200 persones participen a la festa de l’Iftar de la Ribera

La celebració que posa fi al dejú diari del Ramadà es va convertir en un espai de trobada de les cultures que conviuen al barri

Una festa de celebració de l'Iftar a La Ribera, el 2019

Més de 200 persones van assistir a l'Iftar de la Ribera, l’àpat que posa fi al dejú diari del Ramadà, que ahir va ser compartit per la comunitat musulmana del barri amb la resta de veïns en un acte promogut per la Taula Activa de la Ribera, amb els suport de l’ajuntament. Representants de diferents cultures van donar un missatge a favor del respecte i la convivència intercultural.

La Taula Activa és un òrgan participatiu que es va posar en marxa al setembre de 2018 en el marc del Pla Local d’Inclusió Social i que està format per  veïns a títol individual i representants d’entitats del barri. Segons la tècnica d'inclusió, Natàlia Gómez,  "la Taula treballa de forma transversal amb diferents departaments municipals i les accions que es desenvolupen cada trimestre defineixen el grup motor que es vol implicar en aquella activitat tractant-se d’un espai obert i viu". Els veïns que hi participen habitualment han definit dos objectius generals per millorar la vida al barri: promoure valors de respecte al medi ambient  i afavorir la convivència entre les diferents comunitats presents, creant espais de trobada i de relació veïnal. En l’organització de l’Iftar en concret, hi van participar una trentena de persones, una vintena a títol individual, i la resta en representació dels clubs d’Ecuavoley i Criquet; la comunitat islàmica de la mesquita i l'associació Dhike Bafarara. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari