El Ple aprova una actualització amb l’IPC del salaris del regidors que han estat congelats durant l’últim mandat

També s’ha acordat el nou horari de les sessions plenàries, que durant aquest nou mandat començaran a les 18.30h per afavorir la conciliació familiar

El Ple de l’Ajuntament s’ha reunit aquest divendres en una sessió extraordinària per, entre d’altres punts, aprovar el nou carpitàs municipal, el règim retributiu dels regidors i donar a conèixer els representats municipals en altres organs intitucionals. Una de les novetats d’aquest mandat estarà en l’inici de les sessions plenàries que, tot i que seguiran sent l’últim dijous de cada mes -a excepció de les que es facin al juliol i al desembre-, s’avança a les 18.30h amb l’objectiu, segons ha explicat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), de complir “amb uns criteris de conciliació familiar, no només per als regidors, sinó també per als treballadors de l’Ajuntament i la ciutadania”. Aquest canvi, que ja s'ha estrenat en aquesta sessió, s’ha aprovat per unamitat, de la mateixa manera que també s’ha acordat que les reunions de la Junta de Govern Local passin dels dimarts al dilluns.

En aquesta sessió extraordinària, s’han donat a conèixer els portaveus dels quatre grups municipals amb representació al Ple. Seran Mar Sempere (En Comu Podem), Andrés Iruela (PSC), Jordi Sánchez (ERC) i Ana Pellicer (Ciutadans). D’altra banda, el govern també ha informat que es recupera l’organigrama de l’Ajuntament que havia al 2015 i que, per tant, es crearan cinc comissions informatives permanents de Presidència, de Serveis Generals -que han estat unides en aquests últims quatre anys- i de les àrees Territorial, Social i Econòmica. El Ple també ha aprovat el nomenament dels representants de la corporació en diferents organs col·legiats. En aquest sentit, el govern municipal ha ofert als regidors de l’oposició la possibilitat, ben rebuda pel PSC, d’exercir aquesta representació en determinades institucions, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Actualització de l'IPC
En relació al règim atributiu, el govern s’ha ratificat en la seva intenció de no pujar els salaris dels seus regidors, que es van rebaixar en un 30% al 2015 perquè, segons ha explicat l’alcaldessa, estaven “totalment desorbitats”. En contrapartida, Campos ha sotmès a aprovació la proposta d’actualitzar els salaris dels edils del govern i de l’oposició, i que han estat congelats en aquest mandat, amb la mitjana de l’IPC dels últims quatre anys (3,6%). Aquesta mesura ha tirat endavant amb el vot favorable del PSC i l’abstenció de Cs. Durant el Ple també s’ha anunciat que el nou govern comptarà amb cinc regidors amb dedicació exclusiva -l’alcaldessa, que tindrà un sou brut de 51.888 euros, i quatre edils, que cobraran 41.440 euros-; cinc amb una dedicació del 75% i un salari de 31.080 euros; i dos amb una dedicació del 60% i un sou de 24.864. De la mateixa manera, s’han donat a conèixer totes les xifres que rebran els regidors per assistir a reunions o a les sessions plenàries, així com les quantitats fixes i varibales, en funció de la quantitat d’edils, que rebran els quatre grups amb representació al Ple.

Com a pas previ per a la publicació definitiva del nou cartipàs municipal, s’han donat compte dels decrets d’Alcaldia que van assignar, de manera provisional, les funciones delegades que tindran els 12 regidors (set d’En Comú Podem i cinc d’ERC) que formaran part del govern. Al Ple també s’ha anunciat que les sis tinençes d'Alcaldia seran, i per aquest ordre, per a Jordi Sánchez (ERC), Mar Sempere (ECP), Montserrat Ribera (ERC), Juan Carlos de la Torre (ECP), Maria Rosa Borràs (ERC) i Eva Manzano (ECP). La propera reunió ordinària del Ple de l'Ajuntament, i primera d'aquest mandat, es farà el 18 de juliol, a les 18.30h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari