El govern recupera la divisió en cinc àrees i crea una comissió per abordar l’habitatge

Els cinc regidors i regidores que presideixen les àrees tenen dedicació exclusiva

El govern de Montcada i Reixac (ECP i ERC), format per 12 regidors i regidores, ha presentat aquest dilluns, 8 de juliol, el cartipàs municipal i la designació de regidors i regidores delegades. Una de les novetats és la recuperació de la configuració de la Corporació en cinc àrees. La nova àrea és la de Serveis Generals, que durant el passat mandat estava integrada dins Presidència. “Per motius d’eficiència, és millor una organització en cinc àrees”, ha explicat l’alcaldessa, Laura Campos, durant la roda de premsa de presentació del cartipàs, feta aquest matí. 

Les delegacions de l’Àrea de Presidència les assumeix directament l’alcaldessa, Laura Campos, a excepció d’un nou departament, el de transició ecològica, que el coordina el regidor Oriol Serratusell. “Com a municipi tenim el repte de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i aquesta unitat, de caire transversal, treballarà accions com el dret a l’energia o la fiscalitat verda”, ha explicat Campos. Dins de Presidència es crea una nova comissió per abordar “una de les grans problemàtiques que tenim com a municipi, que és l’habitatge”, ha indicat l’alcaldessa. Aquest grup l’integrarà personal de diferents àrees. La nova àrea de Serveis Generals la presideix Montse Ribera, qui considera que “la desvinculació amb Presidència ens donarà més eficàcia”. Eva Manzano s’encarrega de Serveis de Gestió i Sistemes d’Informació, mentre que Transparència i bon govern continua en mans de José Domínguez.

La presidència de l’Àrea Territorial es manté en mans de Jordi Sánchez. L’edil ha explicat que si bé els darrers quatre anys el govern municipal ha dedicat molts esforços als sectors no consolidats i als dèficits i irregularitats urbanístiques, ara s’obre una nova etapa en què “posarem èmfasi en la neteja, en la via pública i en endreçar el municipi; una de les principals mesures per afrontar-ho és destinar un regidor en exclusiva per a aquests àmbits”, ha explicat Sánchez. Juan Carlos de la Torre és el regidor de Serveis Municipals i Via Pública. Oriol Serratusell és el responsable de Medi natural i Salut pública, mentre que José Domínguez esdevé el titular de Llicències, activitats i qualitat ambiental. Jessica Segovia manté la cartera d’Habitatge, mentre que Sánchez porta directament Urbanisme i Planejament.

Mar Sempere continua com a presidenta de l’Àrea Social, un àrea que manté l’estructura de l’anterior mandat, amb la novetat de la creació de la unitat de Sanitat dins la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, que porta directament Sempere. “Amb el traspàs de salut pública a l’Àrea Territorial ens hem adonat que cal reforçar les accions de promoció de salut”, ha indicat la regidora. Una altra novetat en aquesta àrea és la destinació d’un regidor per a Infància i Joventut –en l’anterior mandat, aquesta unitat s’integrava dins d’Educació–, que és Gerard Garrido. Educació continua en mans de Jessica Segovia, edil que també és la titular d’Igualtat, Feminismes i LGTBI; Esports és responsabilitat de Salvador Serratosa; Cultura i Patrimoni, de Maria Rosa Borràs; i Ciutadania i Participació Ciutadana, de Juan Carlos de la Torre.

Eva Manzano assumeix la presidència de l’Àrea Econòmica i és la regidora delegada de Contractació i Compres –una aposta del govern en l’anterior mandat– i de Promoció Econòmica. Aquesta regidoria es divideix i la part d’Ocupació i Treball està en mans de M. Rosa Borràs. “Volem dedicar molts esforços a la generació d’activitat econòmica al municipi”, ha indicat Manzano per justificar la separació dels dos àmbits. El regidor d’Hisenda i Intervenció és Gerard Garrido i al capdavant de Comerç i Turisme continua Montse Ribera.

Els cinc regidors i regidores que presideixen les àrees tenen dedicació exclusiva, hi ha 5 edils amb un 75% de la jornada i altres dos, al 60%. Al Ple extraordinari celebrat el 5 de juliol es van aprovar les retribucions als regidors i regidores, que s’han incrementat un 3,6%, la mitjana de l’IPC entre els anys 2015 i 2019, pujada que també s’aplica a les assignacions als grups en l’oposició.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari