El Ple aprova per unanimitat la moció per demanar a la Generalitat que l’escola Mas Rampinyo sigui un institut escola

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, felicita l’AFA del centre per la seva iniciativa, que ja ha estat admesa a tràmit per la Conselleria d’Educació

La regidora d'Educació, Jessica Segovia, durant la seva intervenció al Ple de setembre
Montse Jiménez, de l'AFA de l'escola Mas Rampinyo, va exposar els arguments del centre per demanar la seva ampliació amb l'ESO

El primer Ple del nou curs polític va tenir lloc aquest dijous a la tarda, amb protagonisme de l’apartat de mocions. Una de les més destacades va ser la reclamació que l’escola pública Mas Rampinyo passi a ser institut escola el curs vinent, que va rebre el suport de tots els grups municipals. El text va ser defensat per una representant de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre, Montse Jiménez, qui va anunciar que la Generalitat ja ha admès a tràmit la petició. “Creiem que l’ampliació de l’escola amb la incorporació de l’ESO seria molt beneficiosa per al barri i la ciutat per motius educatius, urbanístsics i demogràfics”, va comentar Jiménez.

Per a l’AFA, l’institut escola permetria millorar el panorama educatiu al municipi ja que, d’una banda, descongestionaria els centres de secundària, amb ràtios molt elevades i, de l’altra, garantiria la continuïtat de la línia pedagògica de l’escola Mas Rampinyo, ja que actualment no hi ha cap institut a la ciutat que treballi seguint les directrius de l’Escola 21. D’altra banda, les famílies argumenten una qüestió de seguretat. Els infants i joves d’una part de Mas Rampinyo tenen com a centre de referència l’INS La Ferreria, a l’altra banda del riu Ripoll, ubicat al polígon del mateix nom. Les famílies consideren que el trajecte no és el més idoni, ja que s’ha de travessar una zona industrial amb molt trànsit de cotxes i camions. El grup de treball també defensa el projecte de l’institut escola en considerar que Mas Duran, amb un increment de població en els últims temps, pateix una mancança d’equipaments públics. “L’institut escola és la solució més ràpida i fàcil possible. El centre disposa d’una parcel·la que podria acollir l’ampliació”, va proposar Jiménez, tot afegint que la inversió pressupostària per realitzar el projecte seria temporalitzada per fer créixer el centre de manera progressiva en funció de les necessitats d’alumnat. La proposta de l’AFA també compta amb el suport i la implicació de l’escola que, en opinió de la seva directora, Conxa Colom, “seria molt important per al centre i el barri fer realitat aquesta petició”.

En aquest sentit també es van manifestar els grups municipals de l’Ajuntament, que van coincidir a felicitar l’AFA pel seu treball en defensa d’aquesta reivindicació. La regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), va comentar que l’institut escola Mas Rampinyo és un dels projectes en què està treballant el seu departament en el marc del Pla Educatiu de futur per al municipi, que també inclou altres iniciatives com l’ampliació de l’oferta de batxillerats, la millora de l’accés a la diversitat i la transformació de l’INS La Ferreria com un centre de referència en formació professional, entre d’altres. L’edil va destacar també que “tots els agents educatius estiguin d’acord en la iniciativa” i va destacar que el futur institut escola de Mas Rampinyo i el que s’ha posat en marxa aquest curs a El Viver “tenen la ubicació idònia i permeten donar continuïtat a l’escolarització”. D’altra banda, Segovia es va comprometre a seguir treballant per fer realitat la proposta, tot recordant que la decisió final correspon a la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

En el torn d’intervencions de la resta de formacions, M. Rosa Borràs va parlar en nom d’ERC –soci de govern amb ECP–, qui va qualificar ella proposta com una iniciativa “coherent i sensata”. L’edil va remarcar que cal seguir treballant per garantir “un model educatiu inclusiu i integrador que desterri el fracàs escolar i abandonament”. Per la seva banda, el PSC –partit majoritari a l’oposició– va donar el seu suport al projecte “amb total convicció”, va dir la regidora socialista Inés Fernández, qui va defensar una educació pública de qualitat. “Després d’anys de retallades, ja és moment de dotar de tots els recursos a les famílies i docents”, va dir l’edil, tot recordant altres reinvindicacions històriques en l’àmbit de l’educació al municipi, com la construcció del nou edifici de l’INS M.Miró.  Juan Romero (Cs) va defensar els arguments de l’AFA per reclamar l’institut escola i va demanar a l’equip de govern “que vetlli pel projecte i faci un seguiment perquè no s’acabi convertint en uns barracons”. Nombroses famílies de l’escola Mas Rampinyo es van concentrar davant de la Casa de la Vila mentre el Ple de l’Ajuntament debatia la moció.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari