El Grup de Teatre La Salle ajorna l’estrena de ‘No hay más que hoy’

L’obra, basada en el famós musical ‘Rent’, narra la història d’un grup de joves bohemis a la Nova York dels anys noranta

Amb motiu de la crisi del coronavirus, el Grup de Teatre La Salle Montcada (GTLS) ha hagut d'ajornar fins a nova data l'estrena del muntatge ‘No hay més que hoy’, una adaptació del musical ‘Rent’, que s'havia d'estrenar aquest dissabte 28 de març. "Hem aturat l'estrena i les funcions previstes fins no sabem quan, però, tal com diu el títol de l'espectacle, hem de viure i acceptar el nostre present", ha dit  un dels components de l'equip de direcció, Sergi Martín, en declaracions a laveu.cat. "Esperem il·lusionats el dia de l'estrena perquè brindarem tots junts per la vida, l'amor i les ganes de ser millors", ha afegit.

L’obra, escrita el 1994 per Jonathan­ Larson, narra la història d’un grup de joves bohemis que lluiten per seguint endavant a l’East Village de Nova York a principi dels noranta, quan el sida va començar a fer estralls entre alguns col·lectius. Guanyadora d’un premi Pulitzer, ha estat representada en més de 200 països i traduïda a més de 20 idiomes. El GTLS es va plantejar portar aquesta obra a l’escenari al 2001, però la direcció del centre no va donar el permís. “És una obra dura que parla de temes com la sida, l’homosexualitat, les drogues i la marginació i, en aquell moment, encara costava parlar-ne”, explica Sergio Martín, qui considera un pas endavant poder representar-la al centre amb total normalitat. 

L’equip de direcció, del que també formen part M. Carmen Martín, Rosa Labrador i M.José Ezquerra, ha fet canvis respecte el musical original, substituint els diàlegs amb play-back per text parlat en directe, “perquè creiem que li dona més versemblança a les situacions”, afegeix Martín, qui destaca el bon nivell interpretatiu, malgrat la diferència generacional i maduresa dels actors, amb edats que van des dels 16 fins als gairebé 30. De fet, un dels més joves és el protagonista, Pau Herrero, alumne de primer de batxillerat d’arts escèniques a Sabadell i membre del grup Teatrada musical –vinculat a l’escola Grisdance Territori Musical de Montcada. “L’obra s’adreça tant a públic jove com adult i, a  pesar de la duresa dels temes, també conté missatges positius com viure el moment, no aferrar-se al passat i no preocupar-nos excessivament pel futur”, ha indicat Martín, qui destaca la implicació de tot l’equip en la crea­ció de l’escenografia i el vestuari i la incorporació de projeccions. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari