Treballadors i Ajuntament pressionen perquè Nissan s’assegui a negociar

El comitè d’empresa de Montcada deixa clar que el seu principal objectiu és el manteniment dels llocs de feina

Avui es compleixen 18 dies de vaga indefinida dels treballadors de Nissan a Montcada. L’endemà de la reunió de mediació convocada pel Departament de Treball entre la direcció i els comitès d’empresa de les cinc plantes que la multinacional té a Catalunya, encara es manté la incertesa sobre quin serà el seu futur. 

Javier Adalid, representant del comitè de la planta del Pla d’en Coll, ha criticat la forma d’actuar dels directius: "Volem pressionar per negociar però no hi ha resposta". El comitè no accepta que 25.000 famílies estiguin a l’espera de la decisió de la reunió d’accionistes  prevista el proper 28 de maig i titlla l’actitud de Nissan d’"ofensiva i inhumana""Aquesta vaga no lluita per una indemnització, lluita pels llocs de treball", ha remarcat Adalid qui creu que Nissan està actuant per un simple antull: "Ni tan sols la pròpia direcció ha qüestionat que la planta no sigui competitiva".

Posicionament municipal

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Teixidó (ERC) ha subratllat que "l’únic escenari que plantegem és la continuïtat Nissan a Montcada i mantenir els llocs de treball", mentre insisteix que "cal que la direcció de l’empresa reconsideri el seu posicionament". Teixidó ha recordat la importància de Nissan en el teixit industrial històric de Montcada, anteriorment coneguda como Bosuga i després com a Motor Ibèrica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari