L’alcaldessa insta les administracions ‘a no llençar la tovallola’

Laura Campos i bona part de l’equip de govern mostren el seu suport a la plantilla el dia de l’anunci del tancament

Ràbia, indignació i preocupació. Aquest és l'estat d'ànim que l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha expressat en arribar a la planta de Nissan a Montcada per acompanyar els treballadors en una jornada que ha qualificat de "complicada i trista". "La decisió de la multinacional té unes dimensions èpiques i dramàtiques pel que fa al seu impacte econòmic i social no només a Montcada, també a la comarca i a tot el país", ha manifestat l'edil recordant que el tancament de l'empresa afecta 3.000 empleats directes i més de 25.000 indirectes. 

Malgrat tot, Campos ha fet una crida a les administracions estatal i autonòmica a no llençar la tovallola. "Instem la Generalitat i al govern de l'Estat a seure amb la multinacional i fer-li veure que aquest projecte té futur i és viable", ha dit l'edil, qui ha anat fins a la planta acompanyada de diferents regidors del govern municipal –ECP i ERC. Nissan és una de les empreses emblemàtiques del municipi, amb 60 anys d'història. Sempre vinculada al sector automobilístic, l'origen de l'actual fàbrica és l'empresa Bosuga, que es va instal·lar al Pla d'en Coll a principi dels anys seixanta i que posteriorment va passar a ser Motor Ibèrica. En la dècada dels 80, va ser absorbida per la multinacional japonesa.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC), també present avui a la planta montcadenca ha lamentat la decisió de Nissan. "S'ha confirmat el que ens temíem, l'empresa ha fet el seu pla estratègic d'acord amb la redistribució de les zones d'influència fruit de l'aliança entre les  marques Nissan, Renault i Mitsubishi, conseqüència lògica del capitalisme", ha dit l'edil. Si la multinacional finalment no fa marxa enrere,Teixidó considera prioritari aconseguir les millors condicions de sortida per a la plantilla i un pla de reindustrialització que permeti reubicar les treballadors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari