Força clientela en l’estrena de la ubicació provisional del mercat al Pla d’en Coll

Les parades s’han instal·lat al Camí de la Font Freda, entre la rambla dels Països Catalans i les antigues pistes d’atletisme

El mercat ambulant ha estrenat aquest dimecres la nova ubicació al Pla d'en Coll
Les parades de roba s'han pogut instal·lar al mercat dels dimecres al nou emplaçament

L’estrena de la nova ubicació del mercat ambulant al Pla d’en Coll ha tingut aquest dimecres, tot i ser un dia festiu, una bona acollida de públic. Les parades, tant de roba com de fruita, s’han instal·lat des de la confluència del Camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans fins al final de les antigues pistes d’atletisme. L’Ajuntament i els paradistes van consensuar traslladar l'activitat del centre del nucli urbà a un espai més gran, on es puguin garantir totes les mesures de seguretat en el marc de la Covid-19, i fer coincidir el 100% de les parades en un únic emplaçament.

El nou emplaçament compta amb opinions de tota mena. Els paradistes ho troben més adient i veuen molts avantatges. “L’accés és millor per als camions perquè podem descarregar les mercaderies sense cap problema i també hi ha més aparcament. A mi m’agradaria continuar en aquest espai una vegada acabi la pandèmia”, ha comentat Juan Molina, paradista de fruita. Per la seva banda, Carolina Mesa, amb una parada de roba, opina que la nova ubicació és adequada, tot i que proposa que hi hagi lavabos públics i que els estands de fruita es posin a la part final perquè així la gent haurà de recórrer tot el mercat”. Sobre la continuïtat al Pla d’en Coll, Mesa reconeix que “si venc, m’encantarà estar aquí però, si el negoci no funciona, suposo que voldré tornar al centre”.

Entre la clientela també hi ha divisió de parers. Àngel Escolar és un veí del carrer Santiago que prefereix que el mercat es quedi al Pla d’en Coll: “Al centre hi ha molts inconvenients com no poder treure el cotxe del gual; si te l’oblidaves al carrer a la nit, l’endemà et trobaves amb una multa, i la dificultat dels serveis d’emergència per accedir als carrers afectats en cas de qualsevol tipus d’accident. En canvi, per a Eugenia Rodríguez, que també viu al centre, considera que “la nova ubicació no està malament, tot i que s’hauria de buscar alguna alternativa perquè el centre de Montcada tingui vida”, ha dit. D’altra banda, ambdós veïns han coincidit a demanar a l’Ajuntament que la ciutat pugui disposar d’un mercat municipal.

Per controlar els accessos i que es respectin les distàncies de seguretat i l’aforament, hi ha hagut personal contractat per l’Ajuntament. A més, el nou espai disposa de les antigues pistes d’atletisme com a zona d’aparcament per als vehicles dels venedors i de la clientela. L'entrada a l'espai s’ha de fer pel carrer Alacant i la sortida, pel carrer Girona.

L'ocupació del Camí de la Font Freda obliga l'autobús 155, operat per TMB, a canviar el seu recorregut durant les hores de muntatge, venda i desmuntatge i neteja de la zona del mercat ambulant. L'itinerari alternatiu va per la Rambla dels Països Catalans fins al carrer Pla de Matabous i continua pel carrer Alacant. Les parades d'autobús dels dimecres durant aquesta franja se situaran a la Rambla dels Països Catalans. D'altra banda, la minideixalleria que s'instal·la al carrer Guadiana no es trasllada al Pla d'en Coll i continuarà donant servei els dimecres a la zona centre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari