Una quarantena de joves participa al Casal d’Estiu, inspirat en la sèrie ‘La Casa de Papel’

Les mesures de la Covid-19 estan molt presents, amb grups de convivència que no comparteixen activitats i moltes propostes a l’aire lliure

El Casal de Joves organitza enguany moltes activitats a l'aire lliure per la pandèmia de la Covid-19
Els joves i els monitors utilitzen la mascareta en les activitats que no es pot garantir la distància de seguretat
Joves del Casal d'Estiu segueixen atents l'explicació de la monitora per fer l'anàlisi de l'aigua del riu Besòs

Una quarantena de joves participa aquest juliol al Casal d’estiu que organitza la Regidoria d’Infància i Joventut durant el mes de juliol a l'INS Montserrat Miró. Enguany, el centre d’interès és l’existosa sèrie de Netflix ‘La Casa de Papel’ i quatre dels seus protagonistes –Rio, Nairobi, Bogotà i Tòquio– donen nom als grups de convivència que composen el casal. Durant el confinament, la sèrie ha tingut un gran èxit entre els joves que habitualment són usuaris de Can Tauler i vam pensar que seria un bon punt de partida per articular les activitats”, ha comentat Àngela Comajuncosas, directora del Casal de joves, que s’ha batejat com el ‘Casal de paper’. Inspirat en la ficció televisiva, els monitors porten sempre una pistola d’aigua per remullar els participants en qualsevol moment i s’han fet unes samarretes vermelles amb el nom del casal per anar tots iguals el dia que marxen d’excursió.

Les mesures de la Covid-19 estan molt presents durant tot el Casal. Els joves només comparteixen activitats amb els companys del seu grup de convivència i han d’utilitzar la mascareta sempre que no es pugui garantir la distància mínima de seguretat. D’altra banda, enguany també s’han donat prioritat a les propostes a l’aire lliure. “Ens ho estem passant molt bé, cada setmana fem una excursió i anem a la piscina. A més, la idea de la sèrie televisiva és molt original”, ha indicat Martí Fonollet. En aquest sentit també s’ha manifestat la seva companya Blanca Millán, qui assegura que “dels tres anys que he participat al Casal, aquest és el que més m’està agradant”, tot i que reconeix que el que porta pitjor és “no poder compartir les activitats amb els joves de la resta de grups i haver de portar la mascareta”.

Aquesta setmana, els joves han visitat la llera del riu Besòs i han realitzat una activitat que ha consistit a analitzar l’estat de l’aigua i conèixer la flora i la fauna. Hem comparat les dades actuals amb les que hi havia abans de l’incendi a la planta de Montornès, del passat mes de desembre, que va provocar importants danys ecològics pel vessament de dissolvent”, ha comentat el monitor Martí Velasco. La sortida també va incloure una plantada d’arbustos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari