Descens del volum de mobles i estris vells abandonats al carrer

El servei gratuït de recollida ha duplicat el nombre de trucades, tot i així el 56% del material que es recull ha estat deixat sense avís

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, durant la presentació de la campanya contra l'abandonament de voluminosos al carrer, un dels problemes més greus d'incivisme que afecten la via pública

La campanya ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’ de conscienciació contra l’abandonament de mobles i estris vells al carrer està començant a donar els seus fruits. Al mes de juny, el 44% dels serveis prestats per l’empresa encarregada de la recollida van ser concertats per telèfon quan a principi d’any la xifra se situava en només el 22%. El 56% dels voluminosos, però, encara s’abandonen al carrer sense donar avís al consistori, per això l’Ajuntament recorda que el servei de recollida és gratuït i que només cal trucar per telèfon o enviar un correu electrònic per concertar la retirada d'andròmines a domicili. 

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), ha celebrat que en les darreres setmanes el nombre de trucades per sol·licitar el servei de recollida de voluminosos s'hagi duplicat tot i que reconeix que "queda molta feina a fer ja que el volum de material abandonat encara supera el de les peticions sol·licitades". Per aquest motiu, l’edil ha avançat que al setembre hi haurà noves accions per reforçar el servei.

 

Sancions

En l'èxit de la campanya per evitar l'abandonament de mobles al carrer està contribuint l'augment de la tramitació de denúncies. A data d'avui i des de l'inici d'any se n'han registrat una trentena. ‘Bona part de les denúncies han estat possible gràcies a la col·laboració de la ciutadania, que ha alertat dels fets a la Policia Local’, ha indicat el regidor tot recordant que les multes poden ascendir als 600 euros. 

El servei de recollida de voluminosos és gratuït i per sol·licitar-lo només cal trucar al telèfon gratuït 900 150 140, de 9 a 14 h, o bé, enviar un correu electrònic a [email protected]. El personal municipal comunicarà a la persona que demani el servei una data, hora i punt determinat per tal que deixi el material per després recollir-lo. Actualment, cada setmana es fa la retirada de voluminosos tres cops a cada barri. ‘La mitjana de temps que passa entre la trucada i la recollida és de cinc dies i som conscients que en algunes ocasions triguem més; hem reforçat l’equip de recollida per donar resposta a les persones que en fan un bon ús, però la quantitat de residus abandonats és tan elevada que ens dificulta poder oferir el servei amb normalitat’, ha manifestat de la Torre.

Per tal de desfer-se de residus de gran volum, la ciutadania també pot utilitzar la Deixalleria Municipal (Progrés, 29) i per deixalles més petites, les deixalleries mòbils, que cada dia de la setmana s’instal·la a diferents barris. L’Ajuntament destina cada any 195.000 euros a recollir voluminosos a la via pública, la major part dels quals són abandonats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari