La canalla viu amb il·lusió i incertesa el retorn a l’escola

Els infants tenen moltes ganes de retrobar-se amb els amics i són molt conscients de les mesures sanitàries per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19

La tornada a l’escola es viurà enguany d’una manera molt especial després de sis mesos sense classes presencials. Als nervis típics del primera dia s’afegeixen la incertesa i la por per la conjuntura actual, marcada per les estrictes mesures d’higiene i seguretat a causa de la Covid-19. “En tot aquest temps no he parat de pensar en el col·legi i els meus amics. Està tan a prop la tornada que no puc dormir a les nits”, explica Godfavor Philip, de 10 anys. Emilia Tamayo, de 8 anys, també assegura que té moltes ganes de tornar a l’escola “per veure els meus amics, jugar i aprendre”.

Els infants venen amb la lliçó apresa de casa i ho tenen molt clar. “Cal dur la mascareta tota l’estona, netejar les mans amb gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat”, comenta Marc Martínez, de 14 anys. També són conscients que només es podran relacionar amb el seu grup de convivència. “Només farem activitats amb els companys de la classe i no podrem jugar al pati amb altres nens i nenes”, afirma Marc Monteagudo, de 12 anys.

El retorn a les aules preocupa les famílies, que tenen molts dubtes sobre els protocols sanitaris que s’han adoptat davant la Covid-19. El curs serà complicat, però no tinc por, anirem fent dia a dia. Les escoles han fet un gran treball i estic tranquil·la”, opina Montse Artés, mare de dos infants de primària, qui afegeix que, tot i la incertesa, “és molt important reprendre les classes perquè la canalla s’ha de relacionar amb altres nens i nenes”. Per la seva banda, Hanna Zelinska, mare de dos infants, reconeix que no serà fàcil, però confia que tot vagi bé: “Tenim ganes de tornar a l’escola i recuperar una part important de la nostra vida”, ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari