Un grup de dones de La Ribera planta cara a la soledat

Es veuen dos cops per setmana al parc de les Aigües per fer el taller de moviment que realitzaven al Centre Cívic del barri, tancat per les mesures anti-covid

La pandèmia ha accentuat l’aïllament de les persones grans, un problema estructural de la societat actual. Les mesures anti-covid han obligat a tancar els equipaments i suspendre les activitats que es realitzen en el marc dels programes d’envelliment actiu. Malgrat tot, un grup de dones de La Ribera ha decidit plantar cara a la soledat i mantenir el taller de moviment i memòria que feien al Centre Cívic del barri, impulsat per la XIC La Ribera amb la col·laboració de voluntaris. “Ens veiem dos cops a la setmana al parc de les Aigües, complint tots els protocols de seguretat i higiene. Fem exercicis físics i treballem la memòria però, sobretot, ens ho passem bé”, ha dit una de les voluntàries del projecte, Pepi López, propietària d’una botiga d’animals a Can Sant Joan, qui ha destacat que “amb aquest taller posem el nostre granet de sorra per fer front a un dels problemes més importants que pateix la gent gran avui dia com és la soledat”.

Les protagonistes d’aquesta història són Pilar Fito, Juana Garzón, Josefina Rodríguez, Isabel Ruiz i Victoria Gracia. Totes cinc coincideixen a destacar que l’estoneta que passen juntes és un dels millors moments de la setmana. “Estem desitjant que arribi el dia per sortir”, comenta la Pilar. “Fem gimnàstica, ballem i parlem de les nostres coses”, explica la Josefina. La Isabel assegura que no li importa gens “sacrificar la migdiada per venir al taller” i la Juana es motra molt agraïda “amb la gran feina que fan les voluntàries”. La seva il·lusió no té límits i segueixen fil per randa el missatge de Chayanne al seu tema ‘Madre tierra’. Donem gràcies a la vida i intentem disfrutar al màxim de les coses bones que té la vida”, conclou la voluntària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari