‘La prioritat de l’Ajuntament passa per recuperar la via pública’

El consistori està avaluant els danys causats per les fortes pluges

L'alcaldessa, Laura Campos (ECP) estan seguint de ben a prop l'operatiu per fer front a la recuperació del municipi després dels forts aiguats d'ahir a la tarda. Campos ha visitat personalment aquest matí els equipaments públics afectats per les fortes pluges i també les famílies del carrer Carrerada que han tingut importants afectacions a les seves llars. "La imatge és devastadora; ara la nostra prioritat és fer tasques de neteja i reparació a la via pública i treure l'aigua dels passos soterrats", ha dit l'edil. El consistori encara no ha fet una avaluació de l'impacte econòmic dels aiguats, però es preveu que els danys a cobrir seran importants.

"Ningú s'esperava el que ha passat, ni tan sols el Procicat, que ens va enviar un missatge de prealerta a les 14h", ha explicat l'alcaldessa. A l'espera de l'informe del Servei de Meteorologia que s'ha reclamat, el consistori calcula que ahir van caure entre 250-290 litres per m2, una quantitat que la xarxa de clavegueram no va poder absorbir, malgrat que justament aquesta setmana s'havien acabat de netejar els trams del Pla d'en Coll, la Ferreria i Terra Nostra.

 

Els treballs continuen

Les tasques de neteja i recuperació de la via pública continuaran al llarg del cap de setmana. "Ara per ara és difícil preveure quan recuperarem la normalitat", ha reconegut el regidor de Policia Local i Protecció Civil Oriol Serratusell (ECP). El punt més crític, pel volum d'aigua acumulada, és el de la C-17 a l'alçada de la plaça d'Espanya.

Des d'ahir a la tarda agents de la Policia Local, treballadors municipals i voluntaris de Protecció Civil i l'ADF estan implicats en l'operatiu d'emergència al qual s'han afegit membres de Protecció Civil de l'Ametlla del Vallès i de les ADF de Sabadell, Terrassa, Sentmenat, Molins de Rei, Lloret de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat i Castellar del Vallès. "N'hi ha al voltant d'una seixantena de persones", ha explicat l'edil, tot agraint la seva participació.  

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari