Una setantena de veïns del carrer Camèlies denuncien talls de llum

Atribueixen les incidències a l’estat d’un transformador d’Endesa, que s’inunda cada vegada que plou

Ramon Carretero, un dels afectats pels talls de llum a Can Cuiàs

Un grup de veïns de Can Cuiàs ha començat a organitzar-se per reclamar a Endesa que solventi els talls de llum que afecten amb freqüència alguns trams del carrer Camèlies, especialment els dies de pluja. En alguns casos, els problemes es remunten a vuit anys enrera, però no ha estat fins ara que els afectats s'han adonat que podrien estar relacionats amb l'estació transformadora que hi ha al carrer, entre els números 14 i 16. Els veïns sospiten que els talls elèctrics tenen a veure amb la inundació de la fossa on està enterrada cada vegada que plou. Aquesta circumstància fa saltar el diferencial de les llars, perjudicant les persones que estudien o treballen telemàticament, espatllant aparells elèctrics i provocant la descongelació dels aliments en cas que els habitants estiguin fora i no puguin rearmar el sistema perquè torni la llum.

Un dels veïns afectats és Ramon Carretero, que fa més d'un any i mig que sofreix continus talls de llum a casa seva. Cansat de la falta de reacció d'Endesa a les seves queixes, va començar a buscar altres persones del barri que tinguessin el mateix problema, col·locant cartells a les porteries del carrer amb el seu número de telèfon. La resposta va ser immediata i ja són una setantena els veïns que formen part d'un grup de Watsap, on comparteixen les incidències que registren a casa seva i les respostes de la companyia als seus requeriments. "Cada vegada que truquem a Endesa, la resposta és sempre la mateixa, que tot està bé i que el problema està a les nostres cases", explica Carretero, qui destaca la importància d'engegar accions contra Endesa de forma col·lectiva. Els veïns compten amb el suport de l'AV de Can Cuiàs i de l'Ajuntament, que redactarà un informe amb la informació facilitada pel col·lectiu d'afectats per reclamar responsabilitats a Endesa. Una de les proves que aporten els veïns és una fotografia del dia 12 de gener, en què van captar un tècnic de manteniment d'Endesa extraient l'aigua acumulada al transformador durant la pluja. Aquell dia, alguns veïns van haver de rearmar el diferencial de casa seva més d'una desena de vegades. 

Tot i les contínues queixes dels veïns, tant per telèfon com per correu electrònic, Endesa s'ha limitat fins ara a instal·lar un registrador al transformador per detectar les possibles interrupcions de fluïd elèctric. 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari