Quan la poesia omple els carrers per apropar les persones

El recital ‘Can Sant Joan és poesia’ atrau més d’un centenar d’assistents a la plaça Bosc, que van poder escoltar poemes en una desena d’idiomes

El recital de poesia i música 'Can Sant Joan és poesia' va reunir més d'un centenar d'assistents

La Taula Comunitària va cloure ahir la tarda el programa d'activitats 'Can Sant Joan és poesia', organitzat amb motiu de Sant Jordi, amb un recital de poesia i música a la plaça Bosc, que es va fer seguint totes les normes anticovid. Una vintena de veïns i veïnes de diferents orígens van pujar a l'escenari per llegir poemes en les seves respectives llengües maternes. Es van poder escoltar poemes en català, castellà, àrab, amazic, anglès, francès, alemany i georgià, alguns dels idiomes que conviuen al barri. 

El que podria semblar una Torre de Babel va esdevenir un cant a la diversitat cultural i la voluntat de trobada entre les persones. També hi va haver espai per a la música amb les actuacions del raper Cherfull, veí del barri; el grup Aura, de Nou Barris i el cantautor Lounis Boudjema, de la Casa Amaziga. "Quan la poesia ocupa el carrer i s'expressa en totes les llengües presents queda en evidència que tots som la mateixa cosa, parlem la llengua que parlem i vestim la roba que vestim", ha dit un membre de l'organització de l'activitat, que va comptar amb més d'un centenar d'assistents.

El programa 'Can Sant Joan és poesia' va arrencar a principi de setmana, amb la difusió de cartells amb poemes en català i castellà traduïts a algunes de les altres llengües que es parlen el barri, com l'amaziga, l'urdú, l'àrab i el georgià, i l'estrena de tres murals poètics fets per l'artista grafiter Paco a diferents espais públics. Aquesta activitat va comptar amb la participació d'alumnes de l'IE El Viver, que van seguir en directe el procés de creació.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari