Quatre noies treuen la millor nota de la selectivitat

Núria Álvarez, Mireia Ballester, Júlia Vila i Laia Jubany han obtingut les qualificacions més altes dels seus respectius instituts

D'esquerra a dreta, Laia Jubany, Mireia Ballester, Júlia Vila i Núria Álvarez, les quatre millors notes de selectivitat

La majoria de l’alumnat de Montcada i Reixac ha superat les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) del curs 2020-2021, que es van fer del 8 a l’11 de juny. Dels 122 estudiants del municipi que s’han presentat a la segona selectivitat en pandèmia, n’han aprovat 117 (96%). Les millors notes als quatre centres educatius del municipi –La Salle, INS La Ribera, INS La Ferreria i INS Montserrat Miró– són noies.

Núria Álvarez (INS Montserrat Miró)

Núria Álvarez ha tret un 9 a les PAU i ha obtingut un 13’114 a la mitjana del Batxillerat i les assignatures específiques. “He treballat molt, però no m’esperava arribar al 13”, comenta Núria, qui ha fet la branca humanística i vol estudiar Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també ha hagut de superar un examen de nivell. “El meu somni seria obrir una acadèmia de castellà a l’estranger”, explica la jove, qui s’ha mostrat “orgullosa” de la nota obtinguda a la selectivitat “perquè ha estat un any complicat a causa de la Covid-19”.

Mireia Ballester (La Salle)

Mireia Ballester ha estat la millor nota de l’escola La Salle, amb un 9’1 a les PAU i un 13’008 a la mitjana de l’expedient i les específiques. “Estic molt contenta. No és fàcil treure un 13, ja que això vol dir que has de tenir un mínim de 9 a totes les assignatures”, argumenta Mireia, qui vol estudiar Medicina a la UAB. És una carrera amb moltes sortides laborals. Espero que m’arribi la nota”, comenta. Si no hi pot entrar a la primera opció, l’estudiant assegura que farà alguns estudis relacionats amb la salut: Vaig escollir Medicina perquè m’agrada la idea d’ajudar altres persones”.

Júlia Vila (INS La Ferreria)

Júlia Vila ha obtingut un 9 a la fase general i un 12’87 com a nota d’accés a la universitat. Vol estudiar Enginyeria Biomèdica a l’Hospital Clínic i, si no hi entra –només s’oferten 40 places–, Biotecnologia a la UAB. “He escollit aquestes carreres perquè són una barreja entre les matemàtiques, la física i la biologia, que són les meves assignatures preferides, argumenta Júlia, qui reconeix que sempre ha tingut una gran facilitat per aprendre els continguts. Respecte al seu futur laboral, asssegura que no s’ho ha plantejat: “He prioritzat què m’agrada estudiar. Sobre com em guanyaré la vida no hi he pensat gaire”.

Laia Jubany (INS La Ribera)

Laia Jubany ha aconseguit la millor qualificació a l’INS Ribera, amb un 8’5 a les PAU i un 12’78 de nota d’accés. La jove assegura que el curs ha estat difícil perquè algunes assignatures només les ha fetes de manera telemàtica a causa de la pandèmia. Aquests resultats són una alegria molt gran perquè em permeten aconseguir la nota de tall per accedir a Periodisme, que és la carrera del meu somni”, manifesta Laia, que sempre ha volgut fer aquests estudis “perq m’atreu descobrir històries i explicar-les a la gent”. Laia vol especialitzar-se en periodisme de guerra o bé ser crítica litèraria. “En realitat, m’agradaria ser escriptora, però d’això no hi ha carrera”.

Deixa un comentari