Atenció telefònica per a les gestants que han donat positiu o tenen dubtes sobre el coronavirus

Al CAP Les Indianes es fa el seguiment presencial de les gestants durant l’embaràs i el postpart. Els casos Covid els centralitza l’ASSIR Muntanya de Sant Andreu

Segons un estudi internacional, les embarassades no tenen més risc de contraure la Covid, però si emmalalteixen tenen un 50% més de probabilitats de tenir complicacions. És per aquest motiu que des de l’atenció primària i l’ICS es fa un seguiment personalitzat de les gestants o de les dones que acaben de ser mares i són positives del virus o bé contactes estrets de persones que han donat positiu i han de fer aïllament. 
“L’objectiu d’aquest suport, que realitza el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), és detectar possibles complicacions en l’estat de salut de pacients asimptomàtiques o amb símptomes lleus i tranquil·litzar-les en un moment rellevant com l’embaràs i el postpart, així com resoldre dubtes relacionats amb la Covid-19 i la maternitat, el nadó o la lactància”, explica Montse Barea, una de les tres llevadores que treballen al CAP Les Indianes. Aquest seguiment, però, no és presencial sinó que es realitza via telefònica i està centralitzat a l’ASSIR Muntanya de Sant Andreu. En cas de complicacions greus, les pacients són derivades a centres hospitalaris.
La consulta telefònica es va implantar l’abril de 2020 i la porten a terme professionals de ginecologia i obstetrícia, llevadores i tècniques en cures auxiliars d’infermeria (TCAI). Des de la seva posada en marxa ha atès més de 500 dones de diferents CAP de Barcelona, on també estan inclosos els de Montcada i Reixac, que pertanyen a la Regió Sanitària Nord.
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari